
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Dag 1
200 g g | rugmel rugmel | ||
200 g g | speltmel speltmel | ||
100 g g | fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel | ||
150 g g | maltsirup maltsirup | ||
50 g g | skyr skyr | ||
2,5 dl dl | vand vand | ||
200 g g | surdej surdej |
Dag 2
50 g g | brun farin brun farin | ||
250 g g | rugmel rugmel | ||
150 g g | speltmel speltmel | ||
100 g g | fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel | ||
25 g g | gær gær | ||
25 g g | salt salt | ||
3 dl dl | øl øl | ||
300 g g | rosiner rosin | ||
300 g g | mandler mandel |
Sprøde maltbrød med rosiner og mandler
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Dag 1
Det hele røres sammen og sættes på køl i 1 døgn.
Dag 2
Alle ingredienserne fra dag 2 køres med dejen fra dag 1 i en røremaskine i ca. 10 min, så væsken bliver ordentligt optaget i dejen.Der skal muligvis tilsættes yderligere vand, men pas på, at dejen ikke bliver for fugtig.Dejen fyldes i forme af ca. 500 g og hæver 2 til 3 timer ved stuetemperatur.Derefter bages brødene i ovnen i ca. 45 min ved 170 °C.Når brødene er afkølet, skæres de i skiver i 1,5 cm tykkelse. Herefter steges skiverne sprøde i smør på panden.Brødene er rigtig gode som tilbehør til en ostetallerken. Alternativt skæres brødene i ca. 1,5 cm tykkelse og bages i ovnen, indtil de er sprøde.
Opskriften er udviklet af gourmetkokken Wassim