Super frisk. Til Lidl Pris
Sprøde maltbrød med rosiner og mandler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dag 1

200 g g rugmel rugmel
200 g g speltmel speltmel
100 g g fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel
150 g g maltsirup maltsirup
50 g g skyr skyr
2,5 dl dl vand vand
200 g g surdej surdej

Dag 2

50 g g brun farin brun farin
250 g g rugmel rugmel
150 g g speltmel speltmel
100 g g fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel
25 g g gær gær
25 g g salt salt
3 dl dl øl øl
300 g g rosiner rosin
300 g g mandler mandel

Sprøde maltbrød med rosiner og mandler

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:50 t
(2)

Sådan gør du

Dag 1

Det hele røres sammen og sættes på køl i 1 døgn.

Dag 2

Alle ingredienserne fra dag 2 køres med dejen fra dag 1 i en røremaskine i ca. 10 min, så væsken bliver ordentligt optaget i dejen.Der skal muligvis tilsættes yderligere vand, men pas på, at dejen ikke bliver for fugtig.Dejen fyldes i forme af ca. 500 g og hæver 2 til 3 timer ved stuetemperatur.Derefter bages brødene i ovnen i ca. 45 min ved 170 °C.Når brødene er afkølet, skæres de i skiver i 1,5 cm tykkelse. Herefter steges skiverne sprøde i smør på panden.Brødene er rigtig gode som tilbehør til en ostetallerken. Alternativt skæres brødene i ca. 1,5 cm tykkelse og bages i ovnen, indtil de er sprøde.

Opskriften er udviklet af gourmetkokken Wassim