Sponge cake med vanilje, appelsin og hindbær

Sponge cake med vanilje, appelsin og hindbær image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 55 min

Ingredienser

8 personer
  • Kagedej

    • 4   æg str M
    • 200   g rørsukker
    • 2   tsk. vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
    • 200   g hvedemel + 1 ekstra spsk til hindbærrene
    • 1   tsk. bagepulver
    • 150   g smør smeltet smør
    • 1   appelsin 1 stor øko appelsin - fintrevet skal og saft heraf
  • Glasur

    • 200   g hindbær frosne
    • 250   g flormelis
    • 100   g rørsukker

Forberedelse

    Kagedej

    Pisk æg, sukker og vanlje længe til det er meget luftigt og lyst. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend det i nænsomt mens du også tilsætter det smeltede, afkølede smør. Tilsæt appelsinskal og -saft og rør dejen let sammen. Fordel dejen i en bageform med en diameter på ca 21-23 cm beklædt med bagepapir. Vend hindbærrene rundt i hvedemel og drys dem ud over kagen. Sær kagen forvarmet ovn ved 170 grader varmluft og bag den i ca 55 min. Lad kagen køle af.

    Glasur

    Kog hindbær og sukker op. Blend det til en puré og sigt puréen så den er helt ensartet i konsistensen. Rør et par spiseskefulde puré sammen med flormelissen til en tyktflydende pink glasur. Fordel glasuren ud over kagen. Afsæt små dråber af den resterende puré ovenpå glasuren og træk med en lille tandstik et spor igennem dråberne, for at opnå små hjerteformede motiver. Lad glasuren størkne. Og nyd!

    Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

    Se flere opskrifter fra Annemette Voss her