
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Kagedej
æg
æg (str M) | 4 | ||
rørsukker rørsukker | 200 g g | ||
vaniljesukker
vaniljesukker (eller korn fra 1 vaniljestang) | 2 tsk. tsk. | ||
hvedemel
hvedemel (+ 1 ekstra spsk til hindbærrene) | 200 g g | ||
bagepulver bagepulver | 1 tsk. tsk. | ||
smør
smør (smeltet smør) | 150 g g | ||
appelsiner
appelsin (1 stor øko appelsin - fintrevet skal og saft heraf) | 1 |
Glasur
hindbær
hindbær (frosne) | 200 g g | ||
flormelis flormelis | 250 g g | ||
rørsukker rørsukker | 100 g g |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteSponge cake med vanilje, appelsin og hindbær
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kagedej
Pisk æg, sukker og vanlje længe til det er meget luftigt og lyst. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend det i nænsomt mens du også tilsætter det smeltede, afkølede smør. Tilsæt appelsinskal og -saft og rør dejen let sammen. Fordel dejen i en bageform med en diameter på ca 21-23 cm beklædt med bagepapir. Vend hindbærrene rundt i hvedemel og drys dem ud over kagen. Sær kagen forvarmet ovn ved 170 grader varmluft og bag den i ca 55 min. Lad kagen køle af.
Glasur
Kog hindbær og sukker op. Blend det til en puré og sigt puréen så den er helt ensartet i konsistensen. Rør et par spiseskefulde puré sammen med flormelissen til en tyktflydende pink glasur. Fordel glasuren ud over kagen. Afsæt små dråber af den resterende puré ovenpå glasuren og træk med en lille tandstik et spor igennem dråberne, for at opnå små hjerteformede motiver. Lad glasuren størkne. Og nyd!
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her