Super frisk. Til Lidl Pris
Sponge cake med vanilje, appelsin og hindbær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Kagedej

4 æg æg
(str M)
200 g g rørsukker rørsukker
2 tsk. tsk. vaniljesukker vaniljesukker
(eller korn fra 1 vaniljestang)
200 g g hvedemel hvedemel
(+ 1 ekstra spsk til hindbærrene)
1 tsk. tsk. bagepulver bagepulver
150 g g smør smør
(smeltet smør)
1 appelsiner appelsin
(1 stor øko appelsin - fintrevet skal og saft heraf)

Glasur

200 g g hindbær hindbær
(frosne)
250 g g flormelis flormelis
100 g g rørsukker rørsukker

Sponge cake med vanilje, appelsin og hindbær

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

55 min
(10)

Sådan gør du

Kagedej

Pisk æg, sukker og vanlje længe til det er meget luftigt og lyst. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend det i nænsomt mens du også tilsætter det smeltede, afkølede smør. Tilsæt appelsinskal og -saft og rør dejen let sammen. Fordel dejen i en bageform med en diameter på ca 21-23 cm beklædt med bagepapir. Vend hindbærrene rundt i hvedemel og drys dem ud over kagen. Sær kagen forvarmet ovn ved 170 grader varmluft og bag den i ca 55 min. Lad kagen køle af.

Glasur

Kog hindbær og sukker op. Blend det til en puré og sigt puréen så den er helt ensartet i konsistensen. Rør et par spiseskefulde puré sammen med flormelissen til en tyktflydende pink glasur. Fordel glasuren ud over kagen. Afsæt små dråber af den resterende puré ovenpå glasuren og træk med en lille tandstik et spor igennem dråberne, for at opnå små hjerteformede motiver. Lad glasuren størkne. Og nyd!

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her