Spejlægsburger

Spejlægsburger image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

1 portion
  • Spejlægsburger

    •   mayonnaise ca. 10 g
    • 0,5   tomater ca. 50 g
    • 4   cm agurker ca. 50 g
    •   grønkål ca. 20 g
    •   smør ca. 10 g
  • Fuldkornsbolle

    • 8   dl vand
    • 10   g gær
    • 1   spsk. salt
    • 1   spsk. honning ca. 20
    • 3   spsk. olivenolie ca. 40 g
    • 250   g havregryn
    • 50   g solsikkekerner
    • 50   g hørfrø
    • 400   g fuldkornshvedemel
    • 200   g speltmel
    •   sesamfrø til at drysse på bollerne

Forberedelse

    FuldkornsbolleBland koldt vand og gær i en stor skål. Tilsæt salt og honning og rør det ud i vandet. Kom havregryn, solsikkekerner og hørfrø i. Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt med en ske. Dejen skal blive glat og smidig, så glutenet aktiveres - det gør bollerne gode og luftige. Kom resten af melet i dejen: den skal være ret våd og klistret og skal ikke æltes med hænderne. Dæk dejen til med film eller et låg og stil den koldt - i køleskab eller udenfor - i 12-24 timer.Efter hævning tændes ovnen på 225-250 grader. Tag dejen op med to spiseskeer, som du dypper i koldt vand af og til, så dejen ikke klistrer. Form i alt ca. 20 boller. Drys evt. bollerne med sesamfrø. Bages midt i ovnen i 25 min.

    SpejlægsburgerSteg æggene i 1-2 min. Vend dem og steg dem i yderligere 1 min. Det er en hurtig måde at stege spejlæg på. Foretrækker du at tilberede dem anderledes, er det selvfølgelig også en mulighed.Skær først toppen af bollen og derefter en skive mere, så du har en top, en midte og en bund. Smør toppen, midten og bunden med mayonnaise. Den midterste skive smøres på begge sider. Skær tomat og agurk i tynde skiver. Snit kålen fint, læg den på bunden af bollen og læg et spejlæg ovenpå. Kom dernæst et lag agurk og den midterste skive bolle på. Kom endnu et æg og til sidst tomaterne samt topbollen på.