Mos torskerognen med en gaffel. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt så mælken, imens du pisker godt, til du har en cremet sauce. Lad saucen afkøle lidt. Del æggene i blomme og hvide. Rør æggeblommerne og sesamfrø i saucen. Herefter tilsætter du den mosede torskerogn til saucen og rører det hele sammen. Tilsæt salt og peber. Pisk æggehviderne stive. Som det næste vender du torskerognssaucen i æggehviderne sammen med ærterne. Hæld massen i en form med høje kanter. Bag souffléen i 30 min. ved 200 grader. Vær opmærksom på, at den hæver meget.Tip • Du kan tilsætte andre grønsager i souffléen i stedet for ærter. • Server souffléen sammen med en salat eller snittede grønsager.
Soufflé med torskerogn
Ingredienser
1
stk.
-
- 200 g torskerogn
- 10 g smør
- 1 spsk. fuldkornshvedemel ca. 10 g
- 1 dl mælk fx sojamælk, rismælk eller letmælk
- 2 æg ca. 110 g
- 1 spsk. sesamfrø ca. 8 g
- 1 knsp. salt
- 1 knsp. peber
- 100 g ærter
Forberedelse
Udarbejdet af Birgitte Nymann
Næringsindhold pr. portion
Kcal
622
Protein (g)
53
Kulhydrat (g)
34
Fedt (g)
22