Soufflé med torskerogn

Soufflé med torskerogn image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

1 stk.
    • 200   g torskerogn
    • 10   g smør
    • 1   spsk. fuldkornshvedemel ca. 10 g
    • 1   dl mælk fx sojamælk, rismælk eller letmælk
    • 2   æg ca. 110 g
    • 1   spsk. sesamfrø ca. 8 g
    • 1   knsp. salt
    • 1   knsp. peber
    • 100   g ærter

Forberedelse

    Mos torskerognen med en gaffel. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt så mælken, imens du pisker godt, til du har en cremet sauce. Lad saucen afkøle lidt. Del æggene i blomme og hvide. Rør æggeblommerne og sesamfrø i saucen. Herefter tilsætter du den mosede torskerogn til saucen og rører det hele sammen. Tilsæt salt og peber. Pisk æggehviderne stive. Som det næste vender du torskerognssaucen i æggehviderne sammen med ærterne. Hæld massen i en form med høje kanter. Bag souffléen i 30 min. ved 200 grader. Vær opmærksom på, at den hæver meget.Tip • Du kan tilsætte andre grønsager i souffléen i stedet for ærter. • Server souffléen sammen med en salat eller snittede grønsager.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 622
Protein (g) 53
Kulhydrat (g) 34
Fedt (g) 22