
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
hvedemel hvedemel | 250 g g | ||
flormelis flormelis | 120 g g | ||
vaniljesukker vaniljesukker | 2 tsk. tsk. | ||
stødt kanel stødt kanel | 1 tsk. tsk. | ||
salt
salt (fint salt) | 0,25 tsk. tsk. | ||
smør smør | 140 g g | ||
æg
æg (str M) | 1 | ||
æggehvider
æggehvide (past.) | 30 g g |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteSmørbagte småkager med vanilje og kanel
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Sigt hvedemel og flormelis ned i en dyb skål. Tilsæt vaniljesukker, kanel og fint salt. Rør det sammen. Skær det bløde smør i tern og kom den ned til melet. Smuldr smørret sammen med melet. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Så snart dejen er ensartet skal du stoppe med at arbejde med den. Vask hænder, form dejen til en kugle og kom den i en frysepose. Tryk dejkuglen flad og læg den i køleskabet i mindst 1 time. Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Drys mel på bordet. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik forskellige figurer. Husk at stikke huller til sløjfebånd, hvis du vil have det, med et sugerør. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i 7-8 minutter til let gyldne i kanten. Pisk en glasur af flormelis og æggehvide. Brug en elpisker til formålet. Form et kræmmerhus af bagepapir og fyld det med glasur. Klip et lille bitte hul for enden og dekorer småkagerne med glasuren mens de stadig er let lune. Lad glasuren størkne helt inden du håndterer småkagerne.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her