Shepherd’s pie med grønsagsmos

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

500 g g blomkål blomkål
(1 blomkålshoved uden stilk)
250 g g kartofler kartoffel
3 dl dl tomatsauce tomatsauce
(+ 2 spsk ekstra)
1 tsk tsk salt salt
2 spsk spsk fløde fløde
2 æggeblommer æggeblomme
1 løg løg
(ca. 100 g)
olivenolie olivenolie
(til stegning af kød)
400 g g hakket kød hakket kød
500 g g gulerødder gulerod

Shepherd’s pie med grønsagsmos

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
1:00 t
(10)

Sådan gør du

Skyl kartoflerne grundigt (skræl dem hvis du synes). Skær dem i fine tern, så koger de hurtigt. Bring dem i kog og lad dem koge i 10 min. Tilsæt snittet blomkål. Og kog indtil kartofler og blomkål er mørt. Hæld vandet fra kartofler og blomkål.

Tilsæt herefter salt og tomatsauce og pisk med håndmikseren (eller stavblender). Tilsæt fløden og pisk igen. Pisk så æggeblommerne i mosen ét af gangen. Smag til med salt.

Pil løget og snit i fine tern. Steg løgne i olivenolie til de er klare. Tilsæt så kødet og steg, til det er gennemstegt. Skyl gulerødderne grundigt (skræl dem hvis du synes). Riv dem på den grove side af rivejernet. Tilsæt gulerødderne og lad det hele stege i 2-3 min., mens du rører rundt jævnligt. Herefter tilsætter du tomatsauce, vand, bouillonterning, salt og peber. Lad det hele simre i 10 min.

Nu skal du bygge pien op. Du kan portionsanrette den i flere, mindre ildfaste skåle eller lave ét stort ildfast fad/skål. Opvarm ovnen til 200 grader.

Kom først en smule blomkålsmos i bunden. Herefter lægger du et lag kødsauce ovenpå, som dækker hele mosen. Læg derefter endnu et 2-3 cm tykt lag blomkålsmos på. Afslut med et tykt lag kødsauce, som du dækker med et sidste lag blomkålsmos.

Tag herefter en gaffel, som du stikker i toppen af pien, så der kommer huller ned til kødsaucen. På den måde har ”pien” mulighed for at dampe, når den er i ovnen.

Bag pien i 20-40 min. Bagetiden afhænger af, hvor tyk du har lavet pien. Jo tykkere den er, jo længere tid.

Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold

Fedt63gKulhydrater113gProtein107gkcal1513kJ6324

Måske kan du også lide ...

Spaghetti med kødsauce med overraskende mange grøntsager

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Spaghetti med kødsauce med overraskende mange grøntsager
0:40 min
(15)
Gullasch med kartofler og peberfrugter

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Gullasch med kartofler og peberfrugter
0:45 min
(17)
Mørbradgryde med rodfrugtmos

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Mørbradgryde med rodfrugtmos
0:45 min
(45)
Chili sin carne med øl, chokolade og kanel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Chili sin carne med øl, chokolade og kanel
0:25 min
(0)
Coq au vin til hele familien

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Coq au vin til hele familien
0:45 min
(9)
Bønnefritter og kyllingelår

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bønnefritter og kyllingelår
0:50 min
(1)
Kyllingebryst med karamelliserede gulerødder

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kyllingebryst med karamelliserede gulerødder
0:25 min
(8)
Spaghetti Bolognese

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Spaghetti Bolognese
1:15 t
(4)
Grøntsagsspaghetti med kødsovs

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grøntsagsspaghetti med kødsovs
0:45 min
(0)
Kyllinge- og karrysuppe

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kyllinge- og karrysuppe
0:30 min
(17)
Kylling med bygotto og persille

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kylling med bygotto og persille
1:05 t
(21)
Laks i tomat med pasta

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Laks i tomat med pasta
0:20 min
(0)
Broccolifrikadeller

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Broccolifrikadeller
0:30 min
(12)
Quickkylling med karry

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Quickkylling med karry
0:30 min
(5)
Grønsags-ris bolognese

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grønsags-ris bolognese
0:05 min
(2)