
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listShepherd’s pie med grønsagsmos
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Skyl kartoflerne grundigt (skræl dem hvis du synes). Skær dem i fine tern, så koger de hurtigt. Bring dem i kog og lad dem koge i 10 min. Tilsæt snittet blomkål. Og kog indtil kartofler og blomkål er mørt. Hæld vandet fra kartofler og blomkål.
Tilsæt herefter salt og tomatsauce og pisk med håndmikseren (eller stavblender). Tilsæt fløden og pisk igen. Pisk så æggeblommerne i mosen ét af gangen. Smag til med salt.
Pil løget og snit i fine tern. Steg løgne i olivenolie til de er klare. Tilsæt så kødet og steg, til det er gennemstegt. Skyl gulerødderne grundigt (skræl dem hvis du synes). Riv dem på den grove side af rivejernet. Tilsæt gulerødderne og lad det hele stege i 2-3 min., mens du rører rundt jævnligt. Herefter tilsætter du tomatsauce, vand, bouillonterning, salt og peber. Lad det hele simre i 10 min.
Nu skal du bygge pien op. Du kan portionsanrette den i flere, mindre ildfaste skåle eller lave ét stort ildfast fad/skål. Opvarm ovnen til 200 grader.
Kom først en smule blomkålsmos i bunden. Herefter lægger du et lag kødsauce ovenpå, som dækker hele mosen. Læg derefter endnu et 2-3 cm tykt lag blomkålsmos på. Afslut med et tykt lag kødsauce, som du dækker med et sidste lag blomkålsmos.
Tag herefter en gaffel, som du stikker i toppen af pien, så der kommer huller ned til kødsaucen. På den måde har ”pien” mulighed for at dampe, når den er i ovnen.
Bag pien i 20-40 min. Bagetiden afhænger af, hvor tyk du har lavet pien. Jo tykkere den er, jo længere tid.
Udarbejdet af Birgitte Nymann