
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vand vand | 8 dl dl | ||
gær gær | 15 g g | ||
speltmel speltmel | 1 kg kg | ||
salt salt | 20 g g | ||
honning honning | 1 spsk. spsk. | ||
olivenolie olivenolie |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteSandwichbrød med spelt
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Dag 1: Rør vand og gær sammen. Tilsæt honning, lidt olivenolie, salt og herefter fuldkornsspeltmel lidt af gangen. Rør dejen sammen med en ske eller i en røremaskine i ca. 5 min., til den er sej og klistret. Hæld dejen over i en oliesmurt skål, læg et låg eller en tallerken over og sæt den køligt, helst i køleskabet, i 12-24 timer.
Dag 2: Pensl to rugbrødsforme med olivenolie. Hæld lidt olivenolie ud på bordet og vip dejen forsigtigt ud. Skær dejen over i 2 dele og læg en del i hver form. Dejen skal nu hæve ved stuetemperatur 1-3 timer. Dejen bages herefter i ca. 30-35 min. ved 230 grader. Vend brødene ud af formene på en bagerist og lad dem køle af.
Udarbejdet af Birgitte Nymann