
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vand vand | 8 dl dl | |
gær gær | 15 g g | |
speltmel speltmel | 1 kg kg | |
salt salt | 20 g g | |
honning honning | 1 spsk. spsk. | |
olivenolie olivenolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSandwichbrød med spelt
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Dag 1: Rør vand og gær sammen. Tilsæt honning, lidt olivenolie, salt og herefter fuldkornsspeltmel lidt af gangen. Rør dejen sammen med en ske eller i en røremaskine i ca. 5 min., til den er sej og klistret. Hæld dejen over i en oliesmurt skål, læg et låg eller en tallerken over og sæt den køligt, helst i køleskabet, i 12-24 timer.
Dag 2: Pensl to rugbrødsforme med olivenolie. Hæld lidt olivenolie ud på bordet og vip dejen forsigtigt ud. Skær dejen over i 2 dele og læg en del i hver form. Dejen skal nu hæve ved stuetemperatur 1-3 timer. Dejen bages herefter i ca. 30-35 min. ved 230 grader. Vend brødene ud af formene på en bagerist og lad dem køle af.
Udarbejdet af Birgitte Nymann