Super frisk. Til Lidl Pris
Sådan tilbereder du en saftig andesteg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.

Ingredienser

ænder and
(ca. 2,5 kg)
1 stk. stk.
svesker sveske100 g g
æbler æble1,5 kg kg

Sådan tilbereder du en saftig andesteg

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:45 t
(48)

Opskriften

Hvordan tilbereder man en saftig andesteg? Dét og mange spørgsmål rejser sig helt sikkert, når det er tid til at spise and – uanset om det er til juleaften, mortensaften eller bare fordi det er tirsdag. Ingen har lyst til en tør andesteg, hvorfor holdkaptajn på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du kan blive en knivspids bedre til at tilberede en saftig and. God fornøjelse!

  1. Forvarm ovnen på 240 grader. Skær imens lårene, vingerne og rygbenet fra anden med en lille, fleksibel kniv.
  2. Krydr med salt og peber, og sæt andestykkerne ind i ovnen i 12 min. Tag dem derefter ud, og sæt ovnen på 160 grader.
  3. Læg andelårene og -brysterne på en bund af svesker og udskårne æbler. Lårene steges i 30 min, og andebrysterne steges i 25 min.
  4. Tag andestykkerne ud ved en kernetemperatur på 58 grader, og lad dem hvile i 10-15 min, hvor kernetemperaturen stiger 2-3 grader.
  5. Læg et snit på hver side af brystbenet, og skær andebrysterne fra benet.
  6. Find leddet mellem over- og underlår. Lav et lille snit, så det bliver delt. Gentag med det andet lår.
  7. Skær andebrysterne i ca. 1 cm tykke skiver.
  8. Krydr med salt igen, og så er de møre og saftige andestykker klar til servering.

Kan serveres med de bagte æbler og svesker, en god rødkål og brunede kartofler.