
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSådan tilbereder du en saftig andesteg
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Hvordan tilbereder man en saftig andesteg? Dét og mange spørgsmål rejser sig helt sikkert, når det er tid til at spise and – uanset om det er til juleaften, mortensaften eller bare fordi det er tirsdag. Ingen har lyst til en tør andesteg, hvorfor holdkaptajn på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du kan blive en knivspids bedre til at tilberede en saftig and. God fornøjelse!
- Forvarm ovnen på 240 grader. Skær imens lårene, vingerne og rygbenet fra anden med en lille, fleksibel kniv.
- Krydr med salt og peber, og sæt andestykkerne ind i ovnen i 12 min. Tag dem derefter ud, og sæt ovnen på 160 grader.
- Læg andelårene og -brysterne på en bund af svesker og udskårne æbler. Lårene steges i 30 min, og andebrysterne steges i 25 min.
- Tag andestykkerne ud ved en kernetemperatur på 58 grader, og lad dem hvile i 10-15 min, hvor kernetemperaturen stiger 2-3 grader.
- Læg et snit på hver side af brystbenet, og skær andebrysterne fra benet.
- Find leddet mellem over- og underlår. Lav et lille snit, så det bliver delt. Gentag med det andet lår.
- Skær andebrysterne i ca. 1 cm tykke skiver.
- Krydr med salt igen, og så er de møre og saftige andestykker klar til servering.
Kan serveres med de bagte æbler og svesker, en god rødkål og brunede kartofler.