
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
1 stk. stk. | ænder
and (ca. 2,5 kg) | ||
100 g g | svesker sveske | ||
1,5 kg kg | æbler æble |
Sådan tilbereder du en saftig andesteg
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
1:45
t
(12)
Sådan gør du
Skal der en mør og saftig and på bordet juleaften? Holdkaptajnen på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du nemt kan blive en knivspids bedre til at tilberede en saftig andesteg.
- Forvarm ovnen på 240 grader almindelig ovnvarme. Skær imens lårene, vingerne og rygbenet fra anden.
- Sæt det ind i ovnen i 12 min. Tag det derefter ud, og sæt ovnen på 160 grader. Sæt lårene ind igen i 30 min.
- Lad andebrysterne hvile i 30 min, og sæt dem ind igen på en rede lavet af æbler og svesker. Steg videre i 25 min ved 160 grader sammen med lårene.
- Tag anden ud ved en kernetemperatur på 58 grader. Lad den hvile i 10-15 min.
- Skær stykkerne ud, og så er den klar til servering.
Kan serveres med en god rødkål og brunede kartofler.