Sådan tilbereder du den perfekte lyserøde oksemørbrad

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.

Ingredienser

800 g g oksemørbrad oksemørbrad
3 g g salt salt
gerne i flager
peber peber
efter behov
1 bundter bundt persille persille

Sådan tilbereder du den perfekte lyserøde oksemørbrad

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
1:00 t
(5)

Sådan gør du

Drømmer du om at sætte tænderne i en god oksemørbrad? Holdkaptajnen på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du kan blive en knivspids bedre til at stege en perfekt lyserød oksemørbrad.

  1. Skær den tykke ende af oksemørbraden, og gem det til senere for at få en ens tilberedning under stegningen.
  2. Skær med en lille kniv nænsomt sener og fedt af oksemørbraden. Når det er fjernet, skal mørbraden skæres ud i 4 stykker.
  3. Steg mørbraden af på panden ved fuld varme i en smagsneutral olie, til kødet får en god stegeskorpe. Steg ét stykke kød ad gangen. Skru ikke ned, så kødet risikerer at koge.
  4. Tilsæt smørret, et par fed hvidløg, en kvist timian eller rosmarin. Det giver alt sammen kødet ekstra smag.
  5. Forvarm ovnen til 160 grader almindelig ovnvarme. Placer midterstykket (chateaubriand-stykket) i sin egen bakke. Saml de andre stykker i en anden bakke.
  6. Sæt kødet i ovnen. De små stykker skal have 15 min., og de store stykker 5 min. mere. Tag kødet ud af ovnen ved en kernetemperatur på 58 grader.
  7. Lad kødet trække i 15-20 min. Temperaturen skal derefter stige et par grader mere - lad termometeret sidde i, og hold øje med det.
  8. Oksemørbraden er nu klar til servering med fx en god skysauce eller en bearnaise.

Måske kan du også lide ...

Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan tilbereder du dampede blåmuslinger

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan tilbereder du dampede blåmuslinger
0:35 min
(4)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan tilbereder du sprøde flæskesvær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan tilbereder du sprøde flæskesvær
1:30 t
(23)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan udskærer du en and

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan udskærer du en and
1:45 t
(7)
Dildkartofler med hvidløg og røget pebermakrel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Dildkartofler med hvidløg og røget pebermakrel
0:20 min
(0)
Brændende kærlighed

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Brændende kærlighed
0:35 min
(1)
Ovnbagte ostekartofler med  stegte peberfrugter, tomater og løg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ovnbagte ostekartofler med stegte peberfrugter, tomater og løg
0:40 min
(6)
Spinattærte med røget laks

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Spinattærte med røget laks
0:40 min
(1)
Blomkålsfad med champignon og kylling

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Blomkålsfad med champignon og kylling
0:40 min
(6)
Grillede auberginer med kyllingeurteboller

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grillede auberginer med kyllingeurteboller
0:40 min
(4)
Middagskotelet med champignon à la creme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Middagskotelet med champignon à la creme
0:40 min
(4)
Boller i blomkålskarry

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Boller i blomkålskarry
0:40 min
(1)
Efterårssuppe med karry og rodfrugter

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Efterårssuppe med karry og rodfrugter
0:40 min
(1)
Kartoffel-sellerisuppe med stegte svampe

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kartoffel-sellerisuppe med stegte svampe
0:35 min
(4)
Stuvet hvidkål med sprøde grønkålschips

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Stuvet hvidkål med sprøde grønkålschips
0:30 min
(2)
Sesamkylling med iceberg og østerssauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sesamkylling med iceberg og østerssauce
0:20 min
(5)