Super frisk. Til Lidl Pris
Sådan tilbereder du dampede blåmuslinger

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.

Ingredienser

2 kg kg blåmuslinger blåmuslinger
2 stk. stk. citroner citron
0,5 l l hvidvin hvidvin
2 fed fed hvidløg hvidløg
50 g g smør smør
1 bundter bundt dild dild
1 bundter bundt persille persille
2 porrer porre
2 gulerødder gulerod
0,5 l l fløde fløde

Sådan tilbereder du dampede blåmuslinger

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

35 min
(11)

Sådan gør du

Blåmuslinger er havets svar på fastfood og nemme at tilberede. Holdkaptajnen på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du nemt kan blive en knivspids bedre til at dampe blåmuslinger.

  1. Læg blåmuslingerne i en glasskål, og hæld koldt vand over dem. Brug kun dem, der synker til bunds.
  2. Der kan sidde et lille ”skæg” på blåmuslingerne. Tag fat i det og hiv, indtil det løsner sig. Nu er muslingen renset.
  3. Snit porrer, gulerødder og hvidløg fint. Lad en klat smør smelte i en stor gryde, til det bruser op. Tilsæt grøntsagerne, og rør forsigtigt rundt.
  4. Tilsæt hvidvinen, og lad den reducere 1/3.
  5. Tilsæt fløden, og lad den reducere 1/3. Vinen og fløden skal blive til en tyk creme.
  6. Tilsæt muslingerne, sæt låget på, og skru godt op for blusset. Lad muslingerne dampe i 2-3 min, til de åbner sig.
  7. Smag til, og pynt ovenpå med persille og dild. Servér som forret med sprøde kartofler eller som hovedret.