
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.
Ingredienser
blåmuslinger blåmuslinger | 2 kg kg | ||
citroner citron | 2 stk. stk. | ||
hvidvin hvidvin | 0,5 l l | ||
hvidløg hvidløg | 2 fed fed | ||
smør smør | 50 g g | ||
dild dild | 1 bundter bundt | ||
persille persille | 1 bundter bundt | ||
porrer porre | 2 | ||
gulerødder gulerod | 2 | ||
fløde fløde | 0,5 l l |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteSådan tilbereder du dampede blåmuslinger
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Blåmuslinger er havets svar på fastfood og nemme at tilberede. Holdkaptajnen på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du nemt kan blive en knivspids bedre til at dampe blåmuslinger.
- Læg blåmuslingerne i en glasskål, og hæld koldt vand over dem. Brug kun dem, der synker til bunds.
- Der kan sidde et lille ”skæg” på blåmuslingerne. Tag fat i det og hiv, indtil det løsner sig. Nu er muslingen renset.
- Snit porrer, gulerødder og hvidløg fint. Lad en klat smør smelte i en stor gryde, til det bruser op. Tilsæt grøntsagerne, og rør forsigtigt rundt.
- Tilsæt hvidvinen, og lad den reducere 1/3.
- Tilsæt fløden, og lad den reducere 1/3. Vinen og fløden skal blive til en tyk creme.
- Tilsæt muslingerne, sæt låget på, og skru godt op for blusset. Lad muslingerne dampe i 2-3 min, til de åbner sig.
- Smag til, og pynt ovenpå med persille og dild. Servér som forret med sprøde kartofler eller som hovedret.