Super frisk. Til Lidl Pris
Rugbrødsstave med rygeostdip

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Rugbrødsstave

gær gær10 g g
vand vand6 dl dl
A38 A382 dl dl
øl øl1,5 dl dl
salt salt25 g g
rugkerner rugkerner250 g g
ølandshvedemel ølandshvedemel
(fuldkorn)
50 g g
maltmel maltmel30 g g
solsikkekerner solsikkekerner100 g g
græskarkerner græskarkerner100 g g
hørfrø hørfrø25 g g
chiafrø chiafrø25 g g
rugmel rugmel
(finsigtet)
500 g g
smør smør
(til brødformen)
1 spsk. spsk.

Rygeostdip

rygeost rygeost
(10%)
175 g g
creme fraiche creme fraiche
(18%)
2 dl dl
citroner citron
(saften herfra)
0,5
sukker sukker1 tsk. tsk.
salt salt1 nip nip
peber peber1 nip nip
agurker agurk
(skåret i små tern)
200 g g
radiser radise
(skåret i små tern)
200 g g
purløg purløg
(hakket)
1 bundter bundt
olivenolie olivenolie

Rugbrødsstave med rygeostdip

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:30 t
(0)

Opskriften

OBS! Angivet tid er arbejdstid. Bemærk bl.a. at rugbrødsdejen skal stå på køl i 12-24 timer.

Rugbrødsstave

  1. Opløs gæren i lidt af vandet i en røreskål.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen finsigtet rugmel, og rør grundigt sammen.
  3. Tilsæt nu finsigtet rugmel og rør igen til en tyk, ensartet grød. Dejen skal ikke æltes. Hæld dejen i en smurt brødform (3 L) og glat den ud.
  4. Dæk formen med husholdningsfilm og stil den på køl i ca. 12-24 timer.
  5. Tag brødet ud og stil det ved stuetemperatur i ca. 1 time.
  6. Tænd ovnen på 180 C varmluft.
  7. Stil brødet i den nederste halvdel af den forvarmede ovn og bag det i ca. 1 t. og 30 min.
  8. Vend brødet ud af formen; det skal lyde hult, når du banker det i bunden. Lad rugbrødet afkøle på en bagerist, inden det skæres i stave og ristes sprødt.

Rygeostdip

  1. Blend rygeost, creme fraiche, citronsaft, sukker, salt og peber hurtigt sammen til en cremet dip.
  2. Bred dippen ud på en tallerken og pynt med agurk, radiser, klippet purløg og olivenolie.
  3. Server med sprøde rugbrødsstænger. Velbekomme!