
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Rugbrødsstave
gær gær | 10 g g | |
vand vand | 6 dl dl | |
A38 A38 | 2 dl dl | |
øl øl | 1,5 dl dl | |
salt salt | 25 g g | |
rugkerner rugkerner | 250 g g | |
ølandshvedemel
ølandshvedemel (fuldkorn) | 50 g g | |
maltmel maltmel | 30 g g | |
solsikkekerner solsikkekerner | 100 g g | |
græskarkerner græskarkerner | 100 g g | |
hørfrø hørfrø | 25 g g | |
chiafrø chiafrø | 25 g g | |
rugmel
rugmel (finsigtet) | 500 g g | |
smør
smør (til brødformen) | 1 spsk. spsk. |
Rygeostdip
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRugbrødsstave med rygeostdip
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
OBS! Angivet tid er arbejdstid. Bemærk bl.a. at rugbrødsdejen skal stå på køl i 12-24 timer.
Rugbrødsstave
- Opløs gæren i lidt af vandet i en røreskål.
- Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen finsigtet rugmel, og rør grundigt sammen.
- Tilsæt nu finsigtet rugmel og rør igen til en tyk, ensartet grød. Dejen skal ikke æltes. Hæld dejen i en smurt brødform (3 L) og glat den ud.
- Dæk formen med husholdningsfilm og stil den på køl i ca. 12-24 timer.
- Tag brødet ud og stil det ved stuetemperatur i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 180 C varmluft.
- Stil brødet i den nederste halvdel af den forvarmede ovn og bag det i ca. 1 t. og 30 min.
- Vend brødet ud af formen; det skal lyde hult, når du banker det i bunden. Lad rugbrødet afkøle på en bagerist, inden det skæres i stave og ristes sprødt.
Rygeostdip
- Blend rygeost, creme fraiche, citronsaft, sukker, salt og peber hurtigt sammen til en cremet dip.
- Bred dippen ud på en tallerken og pynt med agurk, radiser, klippet purløg og olivenolie.
- Server med sprøde rugbrødsstænger. Velbekomme!