Super frisk. Til Lidl Pris
Rugbrødslagkage med hindbærmarmelade og vaniljesød chantillycreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

6 æg æg
(str M/L)
230 g g brun farin brun farin
150 g g groft rugbrød groft rugbrød
(gerne lidt tørt og uden for mange kerner)
150 g g hasselnødder hasselnød
1 tsk. tsk. bagepulver bagepulver
30 g g kakaopulver kakaopulver
30 g g hvedemel hvedemel
7 dl dl piskefløde piskefløde
2 spsk. spsk. flormelis flormelis
1 vaniljestænger vaniljestang
(kornene fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker)
1 glas glas hindbærmarmelade hindbærmarmelade
125 g g blåbær blåbær
125 g g hindbær hindbær
50 g g mørk chokolade mørk chokolade

Rugbrødslagkage med hindbærmarmelade og vaniljesød chantillycreme

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

25 min
(9)

Sådan gør du

Rugbrødsbunde

6 æg, str M/L230 g brun farin150 g rugbrød (gerne lidt tørt og uden for mange kerner)150 g hasselnødder1 tsk bagepulver30 g kakao30 g hvedemel

Del først æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive med et helt rent piskeris i en helt ren skål. Sæt dem til side. Pisk æggeblommerne meget luftige sammen med det brune farin - det tager ca. 5 minutter ved fuld kraft med en elpisker. Kom rugbrød og hasselnødder op i en lille minihakker, og blend det meget grundigt til det er helt findelt og minder om en slags groft mel. Bland rugbrødsmelet med bagepulver, kakao og hvedemel. Vend nænsomt den tørre mel-nøddeblanding sammen med æggesnapsen, og vend til slut æggehviderne i.

Fordel dejen i to springforme (diameter ca 23 cm) beklædt med bagepapir på bunden og smurt med lidt smør på siderne. Bag bundene ved 200 grader varmluft i ca 13-15 minutter. Lad bundene køle helt af i formen inden de skæres fri og kagen lægges sammen.

Chantillycreme

7 dl piskefløde2 spsk flormeliskornene fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

Pisk fløde, flormelis og vanilje godt sammen med en elpisker til en luftig og sprøjtefast skum.

Opbygning og rugbrødslagkagen

1 glas god hindbærmarmelade125 g blåbær125 g friske hindbær50 g god mørk chokolade

Placer den ene rugbrødsbund på et fad. Smør et tykt lag hindbærmarmelade ud over bunden - kom helt ud til kanten. Sprøjt halvdelen af chantillycremen ud over bunden og læg den anden rugbrødsbund på som låg.

Smør endnu et tykt lag hindbærmarmelade ud over den øverste bund. Sprøjt resten af chantillycremen smukt op på toppen af kagen. Pensl de friske hindbær med kobberstøv og vend blåbærrene rundt i lidt kobberstøv. Dekorer toppen af kagen med bærrene. (Hvis du ikke har kobberstøv kan du jo bare udelade det…just saying!)Smelt chokoladen ved lav varme over vandbad og hæld tilfældigt chokoladen ud over toppen af kagen som en god omgang chokoladedrizzle.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her

Måske kan du også lide ...

Raw regnbuekage med ostecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Raw regnbuekage med ostecreme
1:30 t
(10)
Påskelagkage med hvid chokolade

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Påskelagkage med hvid chokolade
40 min
(5)
Farverig påskelagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Farverig påskelagkage
60 min
(6)
Bayerske Donuts

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bayerske Donuts
30 min
(13)
Pink macarons

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pink macarons
40 min
(6)
Abrikoskager med lavendel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Abrikoskager med lavendel
50 min
(1)
Risalamande-cheesecake

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Risalamande-cheesecake
1:15 t
(21)
Cheesecake med citron

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cheesecake med citron
30 min
(87)
Chia-risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Chia-risalamande
15 min
(5)
Clafoutis med kirsebær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Clafoutis med kirsebær
40 min
(1)
Kistekage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kistekage
1:50 t
(3)
Små spøgelser i marengs

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Små spøgelser i marengs
1:30 t
(0)
Offer
Melonlagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Melonlagkage
25 min
(4)
Vaskeægte hospitalsklovnekage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Vaskeægte hospitalsklovnekage
50 min
(0)
Kokoskage med creamy (lyserød) frosting

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokoskage med creamy (lyserød) frosting
40 min
(10)