
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
æg
æg (str M/L) | 6 | ||
brun farin brun farin | 230 g g | ||
groft rugbrød
groft rugbrød (gerne lidt tørt og uden for mange kerner) | 150 g g | ||
hasselnødder hasselnød | 150 g g | ||
bagepulver bagepulver | 1 tsk. tsk. | ||
kakaopulver kakaopulver | 30 g g | ||
hvedemel hvedemel | 30 g g | ||
piskefløde piskefløde | 7 dl dl | ||
flormelis flormelis | 2 spsk. spsk. | ||
vaniljestænger
vaniljestang (kornene fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker) | 1 | ||
hindbærmarmelade hindbærmarmelade | 1 glas glas | ||
blåbær blåbær | 125 g g | ||
hindbær hindbær | 125 g g | ||
mørk chokolade mørk chokolade | 50 g g |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteRugbrødslagkage med hindbærmarmelade og vaniljesød chantillycreme
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Rugbrødsbunde
6 æg, str M/L230 g brun farin150 g rugbrød (gerne lidt tørt og uden for mange kerner)150 g hasselnødder1 tsk bagepulver30 g kakao30 g hvedemel
Del først æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive med et helt rent piskeris i en helt ren skål. Sæt dem til side. Pisk æggeblommerne meget luftige sammen med det brune farin - det tager ca. 5 minutter ved fuld kraft med en elpisker. Kom rugbrød og hasselnødder op i en lille minihakker, og blend det meget grundigt til det er helt findelt og minder om en slags groft mel. Bland rugbrødsmelet med bagepulver, kakao og hvedemel. Vend nænsomt den tørre mel-nøddeblanding sammen med æggesnapsen, og vend til slut æggehviderne i.
Fordel dejen i to springforme (diameter ca 23 cm) beklædt med bagepapir på bunden og smurt med lidt smør på siderne. Bag bundene ved 200 grader varmluft i ca 13-15 minutter. Lad bundene køle helt af i formen inden de skæres fri og kagen lægges sammen.
Chantillycreme
7 dl piskefløde2 spsk flormeliskornene fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
Pisk fløde, flormelis og vanilje godt sammen med en elpisker til en luftig og sprøjtefast skum.
Opbygning og rugbrødslagkagen
1 glas god hindbærmarmelade125 g blåbær125 g friske hindbær50 g god mørk chokolade
Placer den ene rugbrødsbund på et fad. Smør et tykt lag hindbærmarmelade ud over bunden - kom helt ud til kanten. Sprøjt halvdelen af chantillycremen ud over bunden og læg den anden rugbrødsbund på som låg.
Smør endnu et tykt lag hindbærmarmelade ud over den øverste bund. Sprøjt resten af chantillycremen smukt op på toppen af kagen. Pensl de friske hindbær med kobberstøv og vend blåbærrene rundt i lidt kobberstøv. Dekorer toppen af kagen med bærrene. (Hvis du ikke har kobberstøv kan du jo bare udelade det…just saying!)Smelt chokoladen ved lav varme over vandbad og hæld tilfældigt chokoladen ud over toppen af kagen som en god omgang chokoladedrizzle.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her