Rodfrugtbiks med spejlæg

Rodfrugtbiks med spejlæg image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1,5   kg blandede rodfrugter
    • 500   g kartofler
    • 1   løg
    • 2   spsk. olivenolie
    •   salt og peber
    • 4   - 8   æg
    •   syltede rødbeder evt.

Forberedelse

    Forvarm ovnen til 200°C.

    Skræl alle rodfrugter, kartofler og løget. Rodfrugter og løg skæres i tern og kommer op i en skål, mens kartoflerne skæres i tern og skylles under i rindende koldt vand, til vandet er klart. Dup kartoflerne tørre og kom dem sammen med løg og rodfrugter. Vend alt grundigt sammen med olie, salt og peber, og fordel blandingen i en stor bradepande. Steg rodfrugterne i den varme ovn i 45 minutter, og vend dem et par gange undervejs.

    Lav spejlæg, og servér med dem med rodfrugtbiks og evt. syltede rødbeder.