Forvarm ovnen til 200°C.
Rodfrugtbiks med spejlæg
Ingredienser
4
portioner
-
- 1,5 kg blandede rodfrugter
- 500 g kartofler
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 4 - 8 æg
- syltede rødbeder evt.
Forberedelse
Skræl alle rodfrugter, kartofler og løget. Rodfrugter og løg skæres i tern og kommer op i en skål, mens kartoflerne skæres i tern og skylles under i rindende koldt vand, til vandet er klart. Dup kartoflerne tørre og kom dem sammen med løg og rodfrugter. Vend alt grundigt sammen med olie, salt og peber, og fordel blandingen i en stor bradepande. Steg rodfrugterne i den varme ovn i 45 minutter, og vend dem et par gange undervejs.
Lav spejlæg, og servér med dem med rodfrugtbiks og evt. syltede rødbeder.