Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
løg
løg (lille) | 1 | |
olivenolie olivenolie | 2 spsk. spsk. | |
risottoris risottoris | 400 g g | |
hvidvin
hvidvin (tør) | 2 dl dl | |
grøntsagsbouillon
grøntsagsbouillon (varm) | 1 l l | |
parmesanost
parmesanost (revet) | 100 g g | |
safran
safran (safrantråde, fx. Deluxe safrantråde) | 0,1 g g | |
smør smør | 100 g g | |
Salt og peber Salt og peber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRisotto Milanese med safran
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Risotto Milanese er en klassisk italiensk risottoopskrift, der med sin flotte, safrangule farve lyser op på tallerkenen. Perfekt som tilbehør til alle typer kød- eller fiskeretter eller som en lækker forret toppet med fx grillede argentinske røde rejer.
Svits løg i olivenolie, til de er klare. Tilsæt risottoris, og lad dem svitse med under omrøring i 2 minutter.
Tilsæt hvidvin, og lad det koge næsten væk. Kom safran i, og tilsæt varm bouillon lidt ad gangen, mens du rører i risen.
Lad væsken koge næsten væk, inden du tilsætter mere. Rør ofte i risen.
Fortsæt 18-20 minutter til risen er al dente - altså kogt, men med lidt ”bid” i.
Skær det kolde smør i tern, og rør det sammen med revet parmesanost i risottoen, til konsistensen er blød og cremet.
Smag til med salt og peber.