Risotto Milanese med safran

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Risotto Milanese med safran image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   løg lille
    • 2   spsk. olivenolie
    • 400   g risottoris
    • 2   dl hvidvin tør
    • 1   l grøntsagsbouillon varm
    • 100   g parmesanost revet
    • 0,1   g safran safrantråde, fx. Deluxe safrantråde
    • 100   g smør
    •   salt og peber

Forberedelse

    Risotto Milanese er en klassisk italiensk risottoopskrift, der med sin flotte, safrangule farve lyser op på tallerkenen. Perfekt som tilbehør til alle typer kød- eller fiskeretter eller som en lækker forret toppet med fx grillede argentinske røde rejer.

    Svits løg i olivenolie, til de er klare. Tilsæt risottoris, og lad dem svitse med under omrøring i 2 minutter.

    Tilsæt hvidvin, og lad det koge næsten væk. Kom safran i, og tilsæt varm bouillon lidt ad gangen, mens du rører i risen.

    Lad væsken koge næsten væk, inden du tilsætter mere. Rør ofte i risen.

    Fortsæt 18-20 minutter til risen er al dente - altså kogt, men med lidt ”bid” i.

    Skær det kolde smør i tern, og rør det sammen med revet parmesanost i risottoen, til konsistensen er blød og cremet.

    Smag til med salt og peber.