Super frisk. Til Lidl Pris
Risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.

Ingredienser

Risengrød

100 ml ml vand vand
1 l l mælk mælk
1 stænger stang vaniljestænger vaniljestang
1 tsk. tsk. kanel kanel
90 g g sukker sukker
3 g g salt salt
200 g g grødris grødris

Risalamande

1 kg kg risengrød risengrød
7 dl dl fløde fløde
100 g g mandelsplitter mandelsplitter
40 g g flormelis flormelis

Risalamande

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

4:00 t
(0)

Sådan gør du

Risengrød:

Skrab kornene ud af vaniljen, og kog derefter resten af massen op.
Tilsæt derefter ris, og lad det koge igennem.
Rør omhyggeligt og jævnligt i gryden med en grydeske eller lignende, så mælken ikke sætter sig i bunden.

Når risene er ved at være møre, lægges låget på gryden. Lad risene trække færdig i gryden.
Afkøl risene helt, og gem risengrøden, til du skal lave risalamanden.

Risalamande:

Varm ovnen op til 150 grader.
Spred mandelsplitterne ud på en bageblade, og rist mandlerne i ca. 12 min, eller til de er let brune/gyldne.
Lad dem køle ned og gem.

Pisk fløden til en let og luftig flødeskum. Den må endelig ikke piskes for meget.

Vend ca. 1/3 af den piskede fløde i risengrøden med en grydeske eller lignende. Vend risene forsigtigt rundt, og tilsæt derefter resten af flødeskummen.
Vend nu sigtet flormelis og splitterne med.

Server med kirsebærsauce eller karamelsauce.