Super frisk. Til Lidl Pris
Opskrift på risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

vand vand3 dl dl
grødris grødris180 g g
sødmælk sødmælk1 l l
vaniljestænger vaniljestang3 stk. stk.
sukker sukker4 spsk. spsk.
piskefløde piskefløde0,5 l l
smør smør25 g g
mandler mandel350 g g
kirsebærsauce kirsebærsauce300 g g

Risalamande i glas

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(12)

Opskriften

Hvis du gerne vil lave en hurtig og nem risalamande, kan du med denne hurtige opskrift lave den lækre juledessert på kun 60 minutter sammenlagt. Når du har lavet risengrøden, skal grøden gerne stilles på køl natten over, men det tager ingen tid, at lave risengrøden om til risalamande, når den først er kold. Du kan derfor nemt forberede din risalamande dagen inden du skal bruge den. God fornøjelse!

Risalamande: Kog risene i vandet i en tykbundet gryde ved jævn varme i 2 min under omrøring. Tilsæt mælken, og lad den koge ved kraftig varme under omrøring. Skru ned, og rør i gryden i 1 min. Småkog i ca. 40 min under låg. Rør rundt jævnligt. Stil grøden på køl, til den er helt kold, helst til dagen efter.

Skær vaniljestængerne op, og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule sukker for at skille dem ad. Rør kornene med risengrød og resten af sukkeret. Pisk fløden til blød skum. Vend 1/3 sammen med risengrøden. Vend resten i lidt efter lidt. Dæk risalamanden til, og sæt den på køl.

Inden servering koges kirsebærsaucen i en gryde ved jævn varme og under omrøring i 10 min. Servér risalamande med den lune kirsebærsauce til.