
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vand vand | 3 dl dl | |
grødris grødris | 180 g g | |
sødmælk sødmælk | 1 l l | |
vaniljestænger vaniljestang | 3 stk. stk. | |
sukker sukker | 4 spsk. spsk. | |
piskefløde piskefløde | 0,5 l l | |
smør smør | 25 g g | |
mandler mandel | 350 g g | |
kirsebærsauce kirsebærsauce | 300 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRisalamande i glas
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Hvis du gerne vil lave en hurtig og nem risalamande, kan du med denne hurtige opskrift lave den lækre juledessert på kun 60 minutter sammenlagt. Når du har lavet risengrøden, skal grøden gerne stilles på køl natten over, men det tager ingen tid, at lave risengrøden om til risalamande, når den først er kold. Du kan derfor nemt forberede din risalamande dagen inden du skal bruge den. God fornøjelse!
Risalamande: Kog risene i vandet i en tykbundet gryde ved jævn varme i 2 min under omrøring. Tilsæt mælken, og lad den koge ved kraftig varme under omrøring. Skru ned, og rør i gryden i 1 min. Småkog i ca. 40 min under låg. Rør rundt jævnligt. Stil grøden på køl, til den er helt kold, helst til dagen efter.
Skær vaniljestængerne op, og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule sukker for at skille dem ad. Rør kornene med risengrød og resten af sukkeret. Pisk fløden til blød skum. Vend 1/3 sammen med risengrøden. Vend resten i lidt efter lidt. Dæk risalamanden til, og sæt den på køl.
Inden servering koges kirsebærsaucen i en gryde ved jævn varme og under omrøring i 10 min. Servér risalamande med den lune kirsebærsauce til.