Ratatouille

Ratatouille image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 portioner
    • 500   g tomater 4-5 stk.
    • 2   squash Gerne en grøn og en gul
    • 1   aubergine
    • 1   rød peberfrugt
    • 2   løg
    • 2   fed hvidløg
    • 4   spsk. olivenolie
    • 1   bundt frisk timian
    • 250   g tomatsauce
    •   salt og peber

Forberedelse

    En sikker vinder i efteråret er selvfølgelig ratatouille, hvor man kan varme sig på de velsmagende skiver grøntsager, der danner rammen for aftenhygge i hyggebelysningens skær. Ratatouille indeholder nogle af efterårets mest populære ingredienser, som aubergine og squash, og retten er derfor fyldt med masser af lækker smag fra de modne grøntsager. God fornøjelse!

    Skær alle grønsager i tynde skiver, smør en gryde eller et ovnfast fad med lidt af olien og kom tomatsauce i bunden.

    Læg alle skiverne lagvis sammen og stil dem i gryden eller fadet som en flot række til fadet er fyldt ud. Drys med salt, peber og frisk timian og dryp resten af olivenolien over.

    Dæk med et stykke bagepapir og et låg og bag i en 180 °C forvarmet ovn i ca. 60 minutter.

    Tip: Ratatouille smager bedst, når den ikke er rygende varm.