
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Dej
gær gær | 25 g g | |
sødmælk
sødmælk (lunken sødmælk) | 1 dl dl | |
rørsukker rørsukker | 1 spsk. spsk. | |
æg
æg (str. M) | 2 | |
hvedemel hvedemel | 400 g g | |
kardemomme kardemomme | 1 tsk. tsk. | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
blødt smør blødt smør | 150 g g |
Rabarberkompot
rabarber
rabarber (4 stængler) | 275 g g | |
rørsukker rørsukker | 170 g g | |
vand vand | 0,5 dl dl | |
vaniljestænger
vaniljestang (korn fra 1/2 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker) | 1 |
Remonce
marcipan marcipan | 100 g g | |
rørsukker rørsukker | 100 g g | |
blødt smør blødt smør | 120 g g |
Pynt
hakkede mandler hakket mandel | 2 spsk. spsk. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRarbarberkringle
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Dej
- Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.
- Tilsæt sukker, æg og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen med en grydeske.
- Tilsæt kardemomme og salt.
- Tilsæt det bløde smør i mindre bidder. Rør dejen godt sammen.
- Ælt lidt efter lidt resten af hvedemelet ind i dejen, indtil dejen er smidig og blank. Dejen er ret fedtet, men det skal den være.
- Form dejen til en kugle, dæk den til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 30 minutter.
Rabarberkompot
- Rengør rabarberstænglerne. Skær dem i små bidder på ca 1 cm bredde.
- Kom alle ingredienserne til kompotten op i en lille gryde og kog det op.
- Kompotten koger i ca. 10 minutter til alt vandet er kogt væk. Køl af.
- Rul dejen ud i lidt mel til et rektangel på ca 18 x 60 cm.
Remonce
- Ælt marcipan, rørsukker og smør sammen til en jævn masse.
- Fordel remoncen i en 5 cm bred stribe ned langs midten af dejen. Tilføj også rabarberkompotten.
- Skær fra midten og ud til siden diagonale snit i dejen med ca. 2 cm mellemrum - det vil sige i de yderste 6 cm på hver langside.
- Flet skiftevis fra højre og venstre dejstrimlerne ind over midten af fyldet og tryk godt sammen.
- Form den flettede dej til en krans og flyt den forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dæk kransen med et fugtigt klæde og lad den hæve yderligere 30 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler.
- Bag rabarberkringlen i ovnen ved 210 grader varmluft i ca. 15-17 minutter, til den er flot gylden.
- Køl den af og server i skiver.
- Servér evt. hjemmelavet rabarbersaft til din friskbagte rabarberkringle.
Velbekomme.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss