Rarbarberkringle

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dej

25 g g gær gær
1 dl dl sødmælk sødmælk
(lunken sødmælk)
1 spsk spsk rørsukker rørsukker
2 æg æg
(str. M)
400 g g hvedemel hvedemel
1 tsk tsk kardemomme kardemomme
1 knsp. knsp. salt salt
150 g g blødt smør blødt smør

Rabarberkompot

275 g g rabarber rabarber
(4 stængler)
170 g g rørsukker rørsukker
0,5 dl dl vand vand
1 vaniljestænger vaniljestang
(korn fra 1/2 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker)

Remonce

100 g g marcipan marcipan
100 g g rørsukker rørsukker
120 g g blødt smør blødt smør

Pynt

2 spsk spsk hakkede mandler hakket mandel

Rarbarberkringle

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
2:00 t
(9)

Sådan gør du

Dej

Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål. Tilsæt sukker, æg og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen med en grydeske. Tilsæt kardemomme og salt. Tilsæt det bløde smør i mindre bidder. Rør dejen godt sammen. Ælt lidt efter lidt resten af hvedemelet ind i dejen, indtil dejen er smidig og blank. Dejen er ret fedtet, men det skal den være. Form dejen til en kugle, dæk den til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 30 minutter.

Rabarberkompot

Ren rabarberstænglerne. Skær dem i små bidder på ca 1 cm bredde. Kom alle ingredienserne til kompotten op i en lille gryde og kog det op. Kompotten koger i ca. 10 minutter til alt vandet er kogt væk. Køl af. Rul dejen ud i lidt mel til et rektangel på ca 18 x 60 cm.

Remonce

Ælt marcipan, rørsukker og smør sammen til en jævn masse. Fordel remoncen i en 5 cm bred stribe ned langs midten af dejen.Tilføj også rabarberkompotten.

Skær fra midten og ud til siden diagonale snit i dejen med ca. 2 cm mellemrum - det vil sige i de yderste 6 cm på hver langside. Flet skiftevis fra højre og venstre dejstrimlerne ind over midten af fyldet og tryk godt sammen. Form den flettede dej til en krans og flyt den forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk kransen med et fugtigt klæde og lad den hæve yderligere 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler. Bag rabarberkringlen i ovnen ved 210 grader varmluft i ca. 15-17 minutter, til den er flot gylden. Køl den af og server i skiver. Servér evt. hjemmelavet rabarbersaft til din friskbagte rabarberkringle.

Velbekomme.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her

Måske kan du også lide ...

Æblesnegle med kanel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Æblesnegle med kanel
1:00 t
(10)
Clafoutis med kirsebær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Clafoutis med kirsebær
0:30 min
(1)
Risalamande-cheesecake

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Risalamande-cheesecake
1:15 t
(15)
Chia-risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Chia-risalamande
0:15 min
(4)
Cheese med citron

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cheese med citron
0:15 min
(4)
Kistekage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kistekage
1:50 t
(0)
Små spøgelser i marengs

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Små spøgelser i marengs
1:30 t
(0)
Mættende æbleskiver

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Mættende æbleskiver
0:30 min
(0)
Bedstemors brunsviger opskrift

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bedstemors brunsviger opskrift
0:25 min
(8)
Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele
0:50 min
(0)
Rocky road brownie

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rocky road brownie
0:30 min
(8)
Melonlagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Melonlagkage
0:25 min
(3)
Cheeesecake med calvados og bagte blommer

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cheeesecake med calvados og bagte blommer
0:35 min
(1)
Nektarin -og brombærtærte

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Nektarin -og brombærtærte
1:15 t
(2)
Rabarbercrumble

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rabarbercrumble
1:00 t
(5)