Super frisk. Til Lidl Pris
Rarbarberkringle

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dej

25 g g gær gær
1 dl dl sødmælk sødmælk
(lunken sødmælk)
1 spsk. spsk. rørsukker rørsukker
2 æg æg
(str. M)
400 g g hvedemel hvedemel
1 tsk. tsk. kardemomme kardemomme
1 knsp. knsp. salt salt
150 g g blødt smør blødt smør

Rabarberkompot

275 g g rabarber rabarber
(4 stængler)
170 g g rørsukker rørsukker
0,5 dl dl vand vand
1 vaniljestænger vaniljestang
(korn fra 1/2 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker)

Remonce

100 g g marcipan marcipan
100 g g rørsukker rørsukker
120 g g blødt smør blødt smør

Pynt

2 spsk. spsk. hakkede mandler hakket mandel

Rarbarberkringle

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

2:00 t
(18)

Sådan gør du

Dej

Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål. Tilsæt sukker, æg og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen med en grydeske. Tilsæt kardemomme og salt. Tilsæt det bløde smør i mindre bidder. Rør dejen godt sammen. Ælt lidt efter lidt resten af hvedemelet ind i dejen, indtil dejen er smidig og blank. Dejen er ret fedtet, men det skal den være. Form dejen til en kugle, dæk den til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 30 minutter.

Rabarberkompot

Ren rabarberstænglerne. Skær dem i små bidder på ca 1 cm bredde. Kom alle ingredienserne til kompotten op i en lille gryde og kog det op. Kompotten koger i ca. 10 minutter til alt vandet er kogt væk. Køl af. Rul dejen ud i lidt mel til et rektangel på ca 18 x 60 cm.

Remonce

Ælt marcipan, rørsukker og smør sammen til en jævn masse. Fordel remoncen i en 5 cm bred stribe ned langs midten af dejen.Tilføj også rabarberkompotten.

Skær fra midten og ud til siden diagonale snit i dejen med ca. 2 cm mellemrum - det vil sige i de yderste 6 cm på hver langside. Flet skiftevis fra højre og venstre dejstrimlerne ind over midten af fyldet og tryk godt sammen. Form den flettede dej til en krans og flyt den forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk kransen med et fugtigt klæde og lad den hæve yderligere 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler. Bag rabarberkringlen i ovnen ved 210 grader varmluft i ca. 15-17 minutter, til den er flot gylden. Køl den af og server i skiver. Servér evt. hjemmelavet rabarbersaft til din friskbagte rabarberkringle.

Velbekomme.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her