
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
rabarber rabarber | 1100 g g | |
vaniljestænger vaniljestang | 1 | |
rørsukker rørsukker | 300 g g | |
vand vand | 6 dl dl | |
kartoffelmel kartoffelmel | 3 spsk. spsk. | |
piskefløde piskefløde | ||
skovsyre skovsyre |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRabarbergrød
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
- Rengør stænglerne og skær dem i små stykker af 1 cm længde.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
- Kom vaniljesukker, resten af sukkeret, den tomme vaniljestang samt rabarber i en stor gryde sammen med vand.
- Kog det op og lad grøden småsimre under låg i ca 10-15 min.
- Rør kartoffelmelet ud i de 3 spsk vand. Sluk for blusset så grøden ikke længere bobler. (OBS! Man må ikke tilsætte kartoffelmel under kogning).
- Sigt rabarberkødet fra, du skal kun bruge væsken (rabarberkødet kan du opbevare på køl og bruge som lækkert tilbehør til yoghurt eller skyr).
- Kom rabarbervæsken op i gryden.
- Rør kartoffelmelblandningen i væsken i en tynd stråle under konstant omrøring, for at sikre dig at grøden ikke klumper.
- Kom grøden i en stor skål og drys med lidt sukker på toppen for at undgå grøden trækker skind.
- Stil grøden i køleskabet til den er kold.
- Server grøden i små portioner med kold fløde og lidt skovsyre.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss