Rabarbercheesecake med hvid chokolade

Rabarbercheesecake med hvid chokolade image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

10 personer
  • Kiksebund

    • 125   g smør + lidt smør til formen
    • 300   g digestive kiks
  • Ostecreme

    • 350   g hvid chokolade
    • 2   blade husblas
    • 150   g flormelis
    • 4   dl piskefløde
    • 400   g flødeost
    • 2,5   dl creme fraiche eller flødeskum
    • 2   lime
    • 1   vaniljestang
  • Rabarber gelé

    • 200   g rabarber skåret i stykker på 2-3 cm
    • 100   g sukker
    • 0,5   dl vand
    • 3   blade husblas

Forberedelse

    Når foråret bryder frem, betyder det også, at rabarberen gør sit indtog. Rabarbersæsonen starter i april og er en lækker spise helt frem til sommerens start. Denne cheesecake kombinerer hvid chokolade og rabarber og det er et match made in heaven.  Cheesecaken vil gøre sig godt til påskefrokosten men også når man bare skal nyde foråret og det at rabarberen endelig er kommet i sæson. En perfekt kage, der helt sikkert vil give dig forårsfornemmelser.

  1. Smelt smørret, og knus digestivekiksene fint - fx ved at komme kiksene i en frysepose og banke på dem.

  2. Tilsæt det smeltede smør, og rør indtil massen ligner vådt sand.

  3. Tænd ovnen på 180 grader, og smør en springform.

  4. Tryk kiksemassen i bunden af springformen, og bag den i ca. 15 minutter.

  5. Hak den hvide chokolade groft, og smelt den over vandbad på lav varme. Lad chokoladen køle.

  6. Læg 2 blade husblas i en skål med koldt vand.

  7. Rør flødeost, creme fraiche, limeskal og -saft, flormelis og vaniljekorn sammen.

  8. Hæld den helt afkølede hvide chokolade i cremen, og rør indtil blandingen er glat.

  9. Klem husblassen fri for vand, og smelt den over et vandbad. Vend den i flødeostcremen.

  10. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i ostecremen.

  11. Hæld cremen over kiksebunden, og sæt kagen på køl i 3-4 timer eller natten over.

  12. Rabarber gelé

  13. Læg husblassen til rabarbergeleen i koldt vand.

  14. Varm rabarberne op med vand og sukker. Rabarberne skal være bløde.

  15. Sigt saften fra, og lad den køle ned.

  16. Klem vandet fra husblassen, og rør det i rabarbersaften. Husblassen skal opløses i blandingen.

  17. Hæld geleen over cheesecaken, og lad den stå og sætte i en times tid eller længere i køleskabet.

  18. Inden servering pyntes kagen med hakket, hvid chokolade og frisk mynte