Super frisk. Til Lidl Pris
Rabarbercheesecake med hvid chokolade

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Kiksebund

125 g g smør smør
(+ lidt smør til formen)
300 g g digestive kiks digestive kiks

Ostecreme

350 g g hvid chokolade hvid chokolade
2 blade blad husblas husblas
150 g g flormelis flormelis
4 dl dl piskefløde piskefløde
400 g g flødeost flødeost
2,5 creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum
2 lime lime
1 vaniljestænger vaniljestang

Rabarber gelé

200 g g rabarber rabarber
(skåret i stykker på 2-3 cm)
100 g g sukker sukker
0,5 dl dl vand vand
3 blade blad husblas husblas

Rabarbercheesecake med hvid chokolade

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(56)

Sådan gør du

Smelt smørret, og knus digestivekiksene fint - fx ved at komme kiksene i en frysepose og banke på dem. Tilsæt det smeltede smør, og rør indtil massen ligner vådt sand.Tænd ovnen på 180 grader, og smør en springform.Tryk kiksemassen i bunden af springformen, og bag den i ca. 15 minutter.Hak den hvide chokolade groft, og smelt den over vandbad på lav varme. Lad chokoladen køle.Læg 2 blade husblas i en skål med koldt vand.Rør flødeost, creme fraiche, limeskal og -saft, flormelis og vaniljekorn sammen.Hæld den helt afkølede hvide chokolade i cremen, og rør indtil blandingen er glat.Klem husblassen fri for vand, og smelt den over et vandbad. Vend den i flødeostcremen.Pisk fløden til blødt skum, og vend den i ostecremen. Hæld cremen over kiksebunden, og sæt kagen på køl i 3-4 timer eller natten over.

Rabarber geléLæg husblassen til rabarbergeleen i koldt vand. Varm rabarberne op med vand og sukker. Rabarberne skal være bløde.Sigt saften fra, og lad den køle ned. Klem vandet fra husblassen, og rør det i rabarbersaften. Husblassen skal opløses i blandingen.Hæld geleen over cheesecaken, og lad den stå og sætte i en times tid eller længere i køleskabet.

Inden servering pyntes kagen med hakket, hvid chokolade og frisk mynte