Super frisk. Til Lidl Pris
Pirogger

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dej

200 g g smør smør
(koldt)
200 g g hvedemel hvedemel
200 g g fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel
1 tsk. tsk. salt salt
3 æg æg
(den ene til pensling)

Kødsauce

1 løg løg
2 fed fed hvidløg hvidløg
2 spsk. spsk. olivenolie olivenolie
3 gulerødder gulerod
1 squash squash
500 g g hakket oksekød hakket oksekød
1 tsk. tsk. stødt spidskommen stødt spidskommen
2 tsk. tsk. paprikaer paprika
(lad gerne halvdelen være røget paprika)
Salt og peber Salt og peber
2 spsk. spsk. tomatpuré tomatpuré
1 dl dl okseboullion okseboullion
2 spsk. spsk. rødvinseddike rødvinseddike
1 dåser dåse kidneybønner kidneybønner
(eller sorte bønner)

Pirogger

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:30 t
(38)

Sådan gør du

Kødsauce

Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde, til de er klare. Riv gulerødder og squash på den grove side af et rivejern. Tilsæt det til gryden, og lad det stege, til grøntsagerne falder sammen.Tilsæt hakket oksekød og vend rundt. Krydr med spidskommen, paprika, salt og peber, og vend rundt indtil kødet brunes.

Tilsæt tomatpuré,oksebouillon og rødvinseddike. Rør rundt, og bring saucen i kog. Lad den simre i 10 minutter eller længere. Tag dernæst gryden af varmen. Skyl bønnerne i en sigte, og rør dem i kødsaucen.

Lad kødsaucen køle lidt af, imens du klargør dejen.

Dej

Tænd ovnen til 200 grader varmluft.

Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt i en skål. Tilsæt smør i små tern, og smuldr det ud i melet, til du får en grynet konsistens. Tilsæt 2 æg (gem det sidste til pensling), og rør det ud i melblandingen med en gaffel. Begynd at arbejde med dejen med hænderne, til du kan samle den til en kugle.

Del dejen i 12, og rul hver del til en kugle. Rul kuglerne tyndt ud på et meldrysset bord. Fordel kødsauce på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel over, så du får en pirog, og tryk kanterne sammen.

Placér piroggerne på en bageplade med bagepapir. Pensl overfladen med sammenpisket æg, og bag piroggerne i cirka 20 minutter, til de er sprøde og flot gyldne.

Udarbejdet af emma martiny.