Super frisk. Til Lidl Pris
Pirogger

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dej

smør smør
(koldt)
200 g g
hvedemel hvedemel200 g g
fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel200 g g
salt salt1 tsk. tsk.
æg æg
(den ene til pensling)
3

Kødsauce

løg løg1
hvidløg hvidløg2 fed fed
olivenolie olivenolie2 spsk. spsk.
gulerødder gulerod3
squash squash1
hakket oksekød hakket oksekød500 g g
stødt spidskommen stødt spidskommen1 tsk. tsk.
paprika paprika
(lad gerne halvdelen være røget paprika)
2 tsk. tsk.
Salt og peber Salt og peber
tomatpuré tomatpuré2 spsk. spsk.
okseboullion okseboullion1 dl dl
rødvinseddike rødvinseddike2 spsk. spsk.
kidneybønner kidneybønner
(eller sorte bønner)
1 dåser dåse

Pirogger

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:30 t
(77)

Opskriften

Kødsauce

Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde, til de er klare. Riv gulerødder og squash på den grove side af et rivejern. Tilsæt det til gryden, og lad det stege, til grøntsagerne falder sammen.Tilsæt hakket oksekød og vend rundt. Krydr med spidskommen, paprika, salt og peber, og vend rundt indtil kødet brunes.

Tilsæt tomatpuré,oksebouillon og rødvinseddike. Rør rundt, og bring saucen i kog. Lad den simre i 10 minutter eller længere. Tag dernæst gryden af varmen. Skyl bønnerne i en sigte, og rør dem i kødsaucen.

Lad kødsaucen køle lidt af, imens du klargør dejen.

Dej

Tænd ovnen til 200 grader varmluft.

Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt i en skål. Tilsæt smør i små tern, og smuldr det ud i melet, til du får en grynet konsistens. Tilsæt 2 æg (gem det sidste til pensling), og rør det ud i melblandingen med en gaffel. Begynd at arbejde med dejen med hænderne, til du kan samle den til en kugle.

Del dejen i 12, og rul hver del til en kugle. Rul kuglerne tyndt ud på et meldrysset bord. Fordel kødsauce på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel over, så du får en pirog, og tryk kanterne sammen.

Placér piroggerne på en bageplade med bagepapir. Pensl overfladen med sammenpisket æg, og bag piroggerne i cirka 20 minutter, til de er sprøde og flot gyldne.

Udarbejdet af emma martiny.