
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Dej
200 g g | smør smør | ||
koldt | |||
200 g g | hvedemel hvedemel | ||
200 g g | fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
3 | æg æg | ||
den ene til pensling |
Kødsauce
1 | løg løg | ||
2 fed fed | hvidløg hvidløg | ||
2 spsk spsk | olivenolie olivenolie | ||
3 | gulerødder gulerod | ||
1 | squash squash | ||
500 g g | hakket oksekød hakket oksekød | ||
1 tsk tsk | stødt spidskommen stødt spidskommen | ||
2 tsk tsk | paprikaer paprika | ||
lad gerne halvdelen være røget paprika | |||
Salt og peber Salt og peber | |||
2 spsk spsk | tomatpuré tomatpuré | ||
1 dl dl | okseboullion okseboullion | ||
2 spsk spsk | rødvinseddike rødvinseddike | ||
1 dåser dåse | kidneybønner kidneybønner | ||
eller sorte bønner |
Pirogger
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Forberedelsestid: 0:30 min
Kødsauce
Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde, til de er klare. Riv gulerødder og squash på den grove side af et rivejern. Tilsæt det til gryden, og lad det stege, til grøntsagerne falder sammen.Tilsæt hakket oksekød og vend rundt. Krydr med spidskommen, paprika, salt og peber, og vend rundt indtil kødet brunes.
Tilsæt tomatpuré,oksebouillon og rødvinseddike. Rør rundt, og bring saucen i kog. Lad den simre i 10 minutter eller længere. Tag dernæst gryden af varmen. Skyl bønnerne i en sigte, og rør dem i kødsaucen.
Lad kødsaucen køle lidt af, imens du klargør dejen.
Dej
Tænd ovnen til 200 grader varmluft.
Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt i en skål. Tilsæt smør i små tern, og smuldr det ud i melet, til du får en grynet konsistens. Tilsæt 2 æg (gem det sidste til pensling), og rør det ud i melblandingen med en gaffel. Begynd at arbejde med dejen med hænderne, til du kan samle den til en kugle.
Del dejen i 12, og rul hver del til en kugle. Rul kuglerne tyndt ud på et meldrysset bord. Fordel kødsauce på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel over, så du får en pirog, og tryk kanterne sammen.
Placér piroggerne på en bageplade med bagepapir. Pensl overfladen med sammenpisket æg, og bag piroggerne i cirka 20 minutter, til de er sprøde og flot gyldne.
Udarbejdet af emma martiny.