Pirat- og prinsessekiks

Pirat- og prinsessekiks image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:40 t

Ingredienser

50 stk.
    • 125   g blødt smør
    • 125   g sukker
    • 1   tsk. vaniljesukker
    • 1   knsp. salt
    • 2   æg
    • 300   g mel
    • 1   knsp. bagepulver
    • 75   g flormelis
    •   rød frugtfarve
    •   lyserøde og hvide sukkerkugler til pynt
    • 30   g chokolade 30%
    •   bagepapir

Forberedelse

    Smør, sukker, vaniljesukker og salt røres til en cremet masse. Æg tilsættes ét ad gangen. Mel og bagepulver blandes i lidt efter lidt. Ælt dejen kort og lad den stå på køl i ca. 2 timer.

    Dejen rulles ud til ca. 5 mm tykkelse. Brug gerne mel. Af halvdelen af dejen skæres kroner (4 x 5 cm). Den anden halvdel skæres til piratflag ( 6 x 8 cm). Læg bagepapir på en bageplade i en forvarmet ovn ved 175 °C 15-17 min, til de er lyse og sprøde. Lad dem køle af på en rist.

    Flormelissen sies og blandes med lidt vand, til det er tyktflydende. Hvis du har lyst, kan du tilføje rød frugtfarve i noget af glasuren, så du får en lyserød glasur. Hæld blandingen i en frysepose. Klip et lille hul i hjørnet og mal kanten af kronen med glasuren. Pynt med sukkerkugler og lad det tørre.

    Hak chokoladen og smelt det i et varmt vandbad. Hæld det i en frysepose. Tegn konturerne på piratflaget og lad det tørre.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 64
Protein (g) 1
Kulhydrat (g) 3
Fedt (g) 9