
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
blødt smør blødt smør | 125 g g | ||
sukker sukker | 125 g g | ||
vaniljesukker vaniljesukker | 1 tsk. tsk. | ||
salt salt | 1 knsp. knsp. | ||
æg æg | 2 | ||
mel mel | 300 g g | ||
bagepulver bagepulver | 1 knsp. knsp. | ||
flormelis flormelis | 75 g g | ||
rød frugtfarve rød frugtfarve | |||
lyserøde og hvide sukkerkugler til pynt lyserøde og hvide sukkerkugler til pynt | |||
chokolade
chokolade (30%) | 30 g g | ||
bagepapir bagepapir |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslistePirat- og prinsessekiks
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Smør, sukker, vaniljesukker og salt røres til en cremet masse. Æg tilsættes ét ad gangen. Mel og bagepulver blandes i lidt efter lidt. Ælt dejen kort og lad den stå på køl i ca. 2 timer.
Dejen rulles ud til ca. 5 mm tykkelse. Brug gerne mel. Af halvdelen af dejen skæres kroner (4 x 5 cm). Den anden halvdel skæres til piratflag ( 6 x 8 cm). Læg bagepapir på en bageplade i en forvarmet ovn ved 175 °C 15-17 min, til de er lyse og sprøde. Lad dem køle af på en rist.
Flormelissen sies og blandes med lidt vand, til det er tyktflydende. Hvis du har lyst, kan du tilføje rød frugtfarve i noget af glasuren, så du får en lyserød glasur. Hæld blandingen i en frysepose. Klip et lille hul i hjørnet og mal kanten af kronen med glasuren. Pynt med sukkerkugler og lad det tørre.
Hak chokoladen og smelt det i et varmt vandbad. Hæld det i en frysepose. Tegn konturerne på piratflaget og lad det tørre.