
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
smør smør | 180 g g | |
æggeblommer æggeblomme | 4 | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
flormelis flormelis | 50 g g | |
vaniljestænger vaniljestang | 1 knsp. knsp. | |
mel mel | 170 g g | |
fedtstof fedtstof | ||
pekannødder pekannødder | 200 g g | |
kardemomme kardemomme | 1 | |
æg æg | 1 | |
sirup sirup | 150 g g | |
brun farin brun farin | 70 g g | |
fløde fløde | 60 g g | |
bagepapir bagepapir | ||
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter | ||
sølvpapir sølvpapir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPekannøddetærte
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Ælt 120 g smør i tern sammen med 1 æggeblomme, salt, flormelis, vaniljekorn og mel. Hvis dejen bliver for tør, kan der yderligere tilsættes 1-2 spsk. koldt vand. Stil dejen på køl i mindst 1 time, og rul den herefter ud til en rund form på en flade drysset med lidt mel. Smør en springform (Ø 24 cm) med lidt fedtstof, læg bagepapir på bunden, og beklæd formen med dejen. Pres dejen op ad siden, så den danner en kant på ca. 3 cm. Dæk bunden med bagepapir, og hæld et lag tørrede bælgfrugter over. Bag tærtebunden i 10 min. ved 180 °C i en forvarmet ovn. Fjern bagepapir og bælgfrugter og bag tærtebunden yderligere 3 min, så den bliver sprød. Imens: Rist pekannødderne på en pande uden fedtstof. Smelt det resterende smør, så det brunes let, og lad det afkøle. Løsn kardemommefrøene ud af kapslen og rør dem sammen med de resterende æggeblommer, æg, sirup, rørsukker og fløde, indtil blandingen får en cremet konsistens. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Fordel nu pekannødderne på tærtebunden, hæld blandingen over, og bag tærten ved samme temperatur i 30-35 min, indtil den får en gylden farve. Efter ca. 20 min dækkes tærten med stanniol. Lad tærten køle af. Servér evt. tærten med lidt flødeskum til.