
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
flormelis flormelis | 350 g g | |
æggehvider æggehvide | 6 | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
stivelse stivelse | 3 tsk. tsk. | |
citronersaft citronsaft | 1 tsk. tsk. | |
granatæbler
granatæble (ca. 350 g) | 2 | |
appelsinersaft appelsinsaft | ||
sukker sukker | 3 - 4 spsk. spsk. | |
stjernefrugter stjernefrugt | 1 | |
piskefløde piskefløde | 200 g g | |
mascarpone mascarpone | 250 g g | |
vaniljestænger vaniljestang | ||
bagepapir bagepapir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPavlova med stjernefrugt og granatæblekerner
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Si flormelissen. Pisk æggehviderne stive sammen med salt. Vend derefter flormelissen i lidt efter lidt, og pisk blandingen, indtil den er tyk og blank. Rør hernæst 2 tsk. stivelse og citronsaft i. Smør marengsen ud på en bageplade med bagepapir i en cirkel på ca. 28-30 cm Ø. Lav en hulning i midten.Bag marengsen i en forvarmet ovn ved 180°C i 5 minutter. Sænk ovntemperaturen til 120°C, og bag marengsen i yderligere 55-60 minutter, indtil den er lys og sprød. Tag den ud, og lad den køle af på en køkkenrist. Halvér i mellemtiden granatæblerne. Løsn kernerne fra 3 af de 4 halve stykker granatæble (pas på sprøjt). Sørg samtidig for at fjerne det hvide frugtkød fra kernerne, og opsaml frugtsaften. Pres herefter saften af det fjerde halve granatæble og den halve appelsin. Bring al saften fra granatæbler og appelsin i kog sammen med 2 spsk. sukker. Rør resten af stivelsen sammen med en kende vand og jævn granatæblesaucen. Lad den køle ned. Vask stjernefrugten, og skær den i skiver, så der dannes en dekorativ stjerneform. Pisk fløden stiv. Rør mascarponen glat sammen med vaniljemark og resten af sukkeret. Vend fløden i. Smør cremen ud på den afkølede marengsbund, og pynt med stjernefrugt og granatæblekerner. Dryp lidt granatæblesauce over tærten, og servér den øvrige sauce til.