Pavlova med stjernefrugt og granatæblekerner

Pavlova med stjernefrugt og granatæblekerner image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

12 portioner
    • 350   g flormelis
    • 6   æggehvider
    • 1   knsp. salt
    • 3   tsk. stivelse
    • 1   tsk. citronsaft
    • 2   granatæbler ca. 350 g
    •   appelsinersaft
    • 3   - 4   spsk. sukker
    • 1   stjernefrugt
    • 200   g piskefløde
    • 250   g mascarpone
    •   vaniljestænger
    •   bagepapir

Forberedelse

    Si flormelissen. Pisk æggehviderne stive sammen med salt. Vend derefter flormelissen i lidt efter lidt, og pisk blandingen, indtil den er tyk og blank. Rør hernæst 2 tsk. stivelse og citronsaft i. Smør marengsen ud på en bageplade med bagepapir i en cirkel på ca. 28-30 cm Ø. Lav en hulning i midten.Bag marengsen i en forvarmet ovn ved 180°C i 5 minutter. Sænk ovntemperaturen til 120°C, og bag marengsen i yderligere 55-60 minutter, indtil den er lys og sprød. Tag den ud, og lad den køle af på en køkkenrist. Halvér i mellemtiden granatæblerne. Løsn kernerne fra 3 af de 4 halve stykker granatæble (pas på sprøjt). Sørg samtidig for at fjerne det hvide frugtkød fra kernerne, og opsaml frugtsaften. Pres herefter saften af det fjerde halve granatæble og den halve appelsin. Bring al saften fra granatæbler og appelsin i kog sammen med 2 spsk. sukker. Rør resten af stivelsen sammen med en kende vand og jævn granatæblesaucen. Lad den køle ned. Vask stjernefrugten, og skær den i skiver, så der dannes en dekorativ stjerneform. Pisk fløden stiv. Rør mascarponen glat sammen med vaniljemark og resten af sukkeret. Vend fløden i. Smør cremen ud på den afkølede marengsbund, og pynt med stjernefrugt og granatæblekerner. Dryp lidt granatæblesauce over tærten, og servér den øvrige sauce til.