Pavlova med karamelsauce og eksotiske frugter

Pavlova med karamelsauce og eksotiske frugter image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:50 t

Ingredienser

8 portioner
  • Pavlova

    • 8   stk. æggehvider
    • 400   g sukker
    • 0,5   citroner
    • 6   spsk. rørsukker
    • 1   appelsin
  • Karamelsauce

    • 1,5   dl piskefløde
    • 3   spsk. sirup
    • 100   g smør
    • 125   g sukker
    • 0,25   tsk. salt
  • Pynt

    • 5   dl fløde
    • 3   stk. passionsfrugter
    • 0,25   stk. ananaser
    • 0,5   stk. mangoer
    • 0,5   stk. dragefrugter
    • 125   g hindbær
    • 3   spsk. granatæblekerner
    • 50   g pistacienødder Ristede, usaltede pistacienødder

Forberedelse

    Pavlova

    Pres saften fra citronen. Bland æggehvider og sukker i en skål. Pisk det sammen over vandbad, til sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaften. Tag skålen af vandbadet, og pisk videre, til marengsmassen er kølet ned og er helt stiv. Spred massen ud i en cirkel på ca. Ø 28 cm på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag massen i 50-60 min ved 130 °C. Tag den ud, og lad den køle helt af.

    Karamelsauce

    Bring fløde, smør, sirup, salt og muscovadosukker i kog i en gryde under omrøring. Lad det simre i 5 min uden at røre rundt. Det skal tykne let, og konsistensen skal være ensartet.

    Pynt

    Pisk fløden til skum, og smør den udover marengsbunden. Vask passionsfrugterne, og skær dem i halve. Placér 3 stykker på kagen. Skrab frugtkødet fra de resterende ud over kagen med en ske. Skær de resterende frugter i stykker, og pynt kagen med dem, hindbærrene og granatæblerne. Drys med ristede pistacienødder, dryp med karamelsaucen, og servér resten af saucen ved siden af.