Drøm dig tilbage til Spaniens sommervarme og iskold sangria med denne lækre opskrift på paella med kylling og skaldyr. Paella er nemt at lave derhjemme – også selvom du ikke har en af de store pander, som retten serveres på i det spanske. Forlæng sommeren med denne fantastiske sydeuropæiske ret – god fornøjelse!
Paella med kylling og skaldyr
Ingredienser
-
- 300 g kyllingefileter
- 300 skaldyr
- 1 g rødløg
- olivenolie
- 2 hvidløgsfed
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. paprika
- 3 - 4 tråde safran udblødt i 1 spsk. kogt vand
- 300 g ris
- 1 dl hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- 1 dåse ært
- 1 rød peberfrugt
- 1 håndfuld persille
- 1 citron
- salt og peber
Forberedelse
Pil og hak løget fint. Steg det i olivenolie i en dyb pande ved jævn varme i 2 min. Tilsæt presset hvidløg, cayennepeber, paprika, safran, og rør rundt i 1 min. Tilsæt de skyllede ris, rør rundt i 2 min, og tilsæt hvidvin og halvdelen af bouillonen. Lad simre i 10 min. Ryst panden jævnligt. Spæd med bouillonen, hvis nødvendigt.Steg kyllingeinderfileterne i olivenolie i en anden pande ved jævn varme i ca. 8 min. Tag dem op, og hold dem varme. Tilsæt mere olivenolie, og steg skaldyr ved høj varme i 3-4 min. Smag risene til med salt og peber, og tilsæt afdryppede ærter og resten af bouillonen. Lad simre i 4-5 min. Læg kyllingestykker og skaldyr over risene, fjern panden fra varmen og dæk den til med stanniol. Lad retten trække i 5 min. Pynt med rød peber i strimler og hakket persille. Servér citronbåde og godt brød til.
Paella stammer fra Spanien og er en populær familieret i både spaniernes hjem og på restauranter. Paella kan findes i mange forskellige afskygninger, men traditionelt er den med skaldyr. Er du ikke til skaldyr kan disse nemt undlades og erstattes med noget andet lækkert.