
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Ovnbagt torsk
torskefileter
torskefilet (uden skind (vælg så vidt muligt tykke fileter)) | 700 - 800 g g | |
salt salt | ||
olivenolie olivenolie | 2 tsk. tsk. |
Bagte rødbeder
rødbeder rødbede | 700 - 800 g g | |
timian timian | 4 - 5 kviste kvist | |
hvidløg
hvidløg (flækkede med skal) | 2 - 3 fed fed | |
vineddike vineddike | 2 spsk. spsk. | |
olivenolie olivenolie | 2 spsk. spsk. | |
vand vand | 0,5 dl dl |
Rygeostcreme
rygeost rygeost | 60 g g | |
mælk mælk | 0,5 dl dl | |
piskefløde piskefløde | 0,5 dl dl | |
Salt og peber Salt og peber |
Rugbrøds-nøddeknas
hasselnødder hasselnød | 50 g g | |
groft rugbrød
groft rugbrød (gerne daggammelt) | 3 skiver skive | |
olie
olie (f.eks. solsikkeolie) | 0,5 spsk. spsk. | |
smør smør | 0,25 spsk. spsk. |
Persilleolie
persille
persille (frisk) | 80 g g | |
olivenolie olivenolie | 0,75 dl dl | |
vand vand | 3 spsk. spsk. | |
salt salt | ||
citronersaft citronsaft |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOvnbagt torsk med bagte rødbeder, rygeostcreme, persilleolie og knas af rugbrød og nødder
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Fisk smager bedst, når den lige er tilberedt. Lav derfor alt tilbehøret til retten klar, før du som det sidste, sætter torsken i ovnen.
Start med at bage rødbederne og tilbered derefter rygeostcreme, rugbrøds-nøddeknas og persilleolie imens de bager. De sidste 12-15 minutter, af rødbedernes bagetid, skrues op for temperaturen, og torsken sættes i ovnen et par riller oven over. På den måde bliver det hele færdigt på én gang.
Ovnbagt torsk
Drys torskefileten med salt på begge sider og lad den trække i 20-30 min.
Dup fisken tør og skær den i portionsstykker. Læg et stykke bagepapir i et ildfast fad, og læg torskestykkerne midt på bagepapiret, læg dem tæt sammen, som en hel filet, og dryp lidt olie over. Pak bagepapiret sammen om fisken (med lukningen opad). Skru ovnen op på 210 grader varmluft, sæt fadet i ovnen og lad fisken bage i 10-11 min. (Er fileterne tyndere end 2 cm, skal de bages i 8-9 minutter). Tag fadet ud og lad fisken hvile i 2 minutter før den pakkes ud, og serveres med tilbehøret.
Bagte rødbeder
Skyl og skræl rødbederne. Skær dem i grove stykker og læg dem i et ildfast fad. Fordel timiankviste og hvidløgsfed imellem dem. Dryp olie og eddike over, drys med salt og hæld vand i bunden af fadet.
Luk fadet med et stykke bagepapir og et dobbelt lag alufolie. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader varmluft og lad rødbederne bage til de er helt møre. Det tager ca. 45 minutter.
Rygeostcreme
Rør rygeosten blød og cremet med mælk og fløde, og smag til med salt og peber.
Rugbrøds-nøddeknas
Hak hasselnødderne groft.
Rist rugbrødsskiverne let på begge sider i/på en brødrister og lad dem køle af.
Skær rugbrødsskiverne i små terninger. Kom olie og smør på en varm pande og tilsæt rugbrødsterninger og hakkede hasselnøddekerner når smørret har brust af. Rør i knaset hele tiden, så det bliver jævnt panderistet uden brændte kanter, dette tager ca. 2-3 min. Tag knaset af panden og lad det dryppe af på køkkenrulle. Kom det i en skål, når det næsten er koldt.
Persilleolie
Pluk persillen, skyl bladene omhyggeligt og lad dem dryppe af. Kom persillen i blenderen sammen med salt, vand, olie, lidt salt og en smule citronsaft. Blend indtil blandingen næsten bliver lysende grøn. Dette tager ca. 5 min.
Serveringsforslag:
Server retten med kogte kartofler eller en lækker grov kartoffelmos.
Af Nanna Simonsen,Forfatteren til Mad til Mor.