#LidlOverrasker
Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

1,1 kg kg oksemørbrad oksemørbrad
120 g g æggehvider æggehvide
3 dl dl fløde fløde
15 g g salt salt
1 kg kg rødbeder rødbede
120 g g smør smør
1 dl dl balsamico balsamico
3 løg løg
(ca. 230 g)
50 g g sukker sukker
0,5 dl dl hvidvinseddike hvidvinseddike
0,5 dl dl vand vand
1 dl dl portvin portvin
4 dl dl rødvine rødvin
100 g g honning honning
1 fed fed hvidløg hvidløg
1 oksefond oksefond
fritureolie fritureolie
citronersaft citronsaft
1 håndfulde håndfuld persille persille

Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(9)

Sådan gør du

Kødrulle1,1 kg oksemørbrad120 g æggehvide3 dl fløde15 g saltOlie til stegningFinpuds oksemørbraden ved at skære hinder, sener og løstsiddende fedt fra. Skær midterstykket ud, og brug de to ender til fars. Vej 500 g kødrester af til fars, og hak det meget fint med en skarp kniv. Kom kødet og salt op i en foodprocessor, og blend det ved maks. hastighed, indtil det bliver til fars. Tilsæt så æggehviden i en tynd stråle, og lad farsen blive blendet helt sammen. Tilsæt også fløde i en tynd stråle. Lad ikke farsen blive varm! Smør et tyndt lag af farsen ud på et stort stykke husholdningsfilm med plads til midterstykket af oksemørbraden. Placér mørbradstykket næsten centralt på den udsmurte fars, og rul kødet stramt ind i farsen. Tilbered kødet i ovnen ved 85 grader. Brug et stegetermometer, og tag kødet ud, når kernetemperaturen rammer 58 grader. Varm en pande op med en lille smule olie på, brun kødrullen af på panden, så den er brunstegt hele vejen rundt.Rødbedepuré500 g rødbeder50 g smørLidt saltLidt citronsaft Bag rødbederne med skræl i ovnen ved 180 grader i 40 min, indtil de er helt møre. Pil skrællen af rødbederne, og blend rødbederne og smørret til en glat puré. Smag puréen til med salt og lidt citronsaft.Glaserede rødbeder500 g rødbeder20 g smør1 dl balsamicoKog rødbederne med skræl, indtil de er møre. “Smut” skrællen af rødbederne, og skær dem i stykker i ønsket størrelse. Kog balsamicoen op, og lad den reducere til ca. 20%. Varm en pande op, kom smørret herpå, og lad det bruse op. Kom den reducerede balsamico på, og lad det koge kort. Kom rødbederne på, og glasér dem godt.Syltede zittauerløg2 zittauerløg 50 g sukker½ dl hvidvinseddike½ dl vandSkræl løgene, og skær dem i 1/8-både, og del lamellerne fra hinanden. Kog sukker, hvidvinseddike og vand op. Kom løgene i den varme lage. Vend løgene i den samme glaseringslage som brugt til rødbederne.Portvinssauce1 l oksefond1 dl portvin4 dl rødvin100 g honning1 zittauerløg1 fed hvidløg50 g smørReducér rødvinen og portvinen i hver sin gryde til en fjerdedel. Kog oksefonden op, og lad den reducere til det halve. Karamellisér honningen i en stor gryde, kom rødvin og portvin på, og lad det koge ind til det halve. Kom oksefond, løg og hvidløg på. Kog det hele ind til det halve, og sigt herefter saucen. Kog saucen godt igennem, og pisk koldt smør i til sidst.AnretningSkær enderne af kødrullen. Halvér rullen på langs, og halvér igen, så den ender i fire aflange, kvarte skiver. Pynt med rødbedepuré, glaserede rødbeder og syltede løg. Pynt tallerkenen med små persilleblade. Saucen serveres ved siden af.

Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer
60 min

Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer

Ingredienser

oksemørbrad
1.1 kg
æggehvide
120 g
fløde
3 dl
salt
15 g
rødbede
1 kg
smør
120 g
balsamico
1 dl
løg (ca. 230 g)
3
sukker
50 g
hvidvinseddike
0.5 dl
vand
0.5 dl
portvin
1 dl
rødvin
4 dl
honning
100 g
hvidløg
1 fed
oksefond
1
fritureolie
citronsaft
persille
1 håndfuld
Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer
60 min

Step 1

Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer

Kødrulle1,1 kg oksemørbrad120 g æggehvide3 dl fløde15 g saltOlie til stegningFinpuds oksemørbraden ved at skære hinder, sener og løstsiddende fedt fra. Skær midterstykket ud, og brug de to ender til fars. Vej 500 g kødrester af til fars, og hak det meget fint med en skarp kniv. Kom kødet og salt op i en foodprocessor, og blend det ved maks. hastighed, indtil det bliver til fars. Tilsæt så æggehviden i en tynd stråle, og lad farsen blive blendet helt sammen. Tilsæt også fløde i en tynd stråle. Lad ikke farsen blive varm! Smør et tyndt lag af farsen ud på et stort stykke husholdningsfilm med plads til midterstykket af oksemørbraden. Placér mørbradstykket næsten centralt på den udsmurte fars, og rul kødet stramt ind i farsen. Tilbered kødet i ovnen ved 85 grader. Brug et stegetermometer, og tag kødet ud, når kernetemperaturen rammer 58 grader. Varm en pande op med en lille smule olie på, brun kødrullen af på panden, så den er brunstegt hele vejen rundt.Rødbedepuré500 g rødbeder50 g smørLidt saltLidt citronsaft Bag rødbederne med skræl i ovnen ved 180 grader i 40 min, indtil de er helt møre. Pil skrællen af rødbederne, og blend rødbederne og smørret til en glat puré. Smag puréen til med salt og lidt citronsaft.Glaserede rødbeder500 g rødbeder20 g smør1 dl balsamicoKog rødbederne med skræl, indtil de er møre. “Smut” skrællen af rødbederne, og skær dem i stykker i ønsket størrelse. Kog balsamicoen op, og lad den reducere til ca. 20%. Varm en pande op, kom smørret herpå, og lad det bruse op. Kom den reducerede balsamico på, og lad det koge kort. Kom rødbederne på, og glasér dem godt.Syltede zittauerløg2 zittauerløg 50 g sukker½ dl hvidvinseddike½ dl vandSkræl løgene, og skær dem i 1/8-både, og del lamellerne fra hinanden. Kog sukker, hvidvinseddike og vand op. Kom løgene i den varme lage. Vend løgene i den samme glaseringslage som brugt til rødbederne.Portvinssauce1 l oksefond1 dl portvin4 dl rødvin100 g honning1 zittauerløg1 fed hvidløg50 g smørReducér rødvinen og portvinen i hver sin gryde til en fjerdedel. Kog oksefonden op, og lad den reducere til det halve. Karamellisér honningen i en stor gryde, kom rødvin og portvin på, og lad det koge ind til det halve. Kom oksefond, løg og hvidløg på. Kog det hele ind til det halve, og sigt herefter saucen. Kog saucen godt igennem, og pisk koldt smør i til sidst.AnretningSkær enderne af kødrullen. Halvér rullen på langs, og halvér igen, så den ender i fire aflange, kvarte skiver. Pynt med rødbedepuré, glaserede rødbeder og syltede løg. Pynt tallerkenen med små persilleblade. Saucen serveres ved siden af.

oksemørbrad: 1.1 kg
æggehvide: 120 g
fløde: 3 dl
salt: 15 g
rødbede: 1 kg
smør: 120 g
balsamico: 1 dl
løg (ca. 230 g): 3
sukker: 50 g
hvidvinseddike: 0.5 dl
vand: 0.5 dl
portvin: 1 dl
rødvin: 4 dl
honning: 100 g
hvidløg: 1 fed
oksefond: 1
fritureolie
citronsaft
persille: 1 håndfuld
Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer

Feedback

How did you like cooking with us?

Keywords

Hovedret

Måske kan du også lide ...

WH
WH
Den perfekte juleand

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Den perfekte juleand
4:00 t
(0)
WH
WH
Den perfekte juleribbenssteg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Den perfekte juleribbenssteg
2:15 t
(0)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan tilbereder du sprøde flæskesvær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan tilbereder du sprøde flæskesvær
1:30 t
(27)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan tilbereder du en saftig andesteg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan tilbereder du en saftig andesteg
1:45 t
(12)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan udskærer du en and

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan udskærer du en and
1:45 t
(7)
Kuller med limepesto og julesalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kuller med limepesto og julesalat
40 min
(0)
Dildkartofler med hvidløg og røget pebermakrel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Dildkartofler med hvidløg og røget pebermakrel
20 min
(2)
Spaghetti med grønkålspesto

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Spaghetti med grønkålspesto
20 min
(4)
Offer
Sesamkylling med iceberg og østerssauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sesamkylling med iceberg og østerssauce
20 min
(14)
Offer
Auberginelasagne med ost

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Auberginelasagne med ost
1:30 t
(20)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan tilbereder du den perfekte lyserøde oksemørbrad

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan tilbereder du den perfekte lyserøde oksemørbrad
60 min
(9)
WH
WH
Chateaubriand med selleripuré og kartoffelfondant

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Chateaubriand med selleripuré og kartoffelfondant
2:30 t
(9)
Offer
Fadkoteletter med stegte æbler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Fadkoteletter med stegte æbler
55 min
(18)
Offer
Ovnbagte rodfrugter og citronkylling

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ovnbagte rodfrugter og citronkylling
60 min
(20)
Cremet jordskokkesuppe

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cremet jordskokkesuppe
35 min
(3)