Super frisk. Til Lidl Pris
Oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

oksemørbrad oksemørbrad
(1,2-1,5 kg)
1
solsikkeolie solsikkeolie4 spsk. spsk.
Salt og peber Salt og peber
ærteskud ærteskud

Kantarelsaucen

kantareller kantareller600 g g
skalotteløg skalotteløg1
smør smør30 g g
timian timian
(frisk timian)
4 stilke stilk
hønsebouillon hønsebouillon2 dl dl
fløde fløde4 dl dl
majsstivelse majsstivelse

Kartoffelpuréen

kartofler kartoffel4
smør smør50 g g
sødmælk sødmælk1 dl dl
Salt og peber Salt og peber

Syltede rødløg

solsikkeolie solsikkeolie2 spsk. spsk.
balsamico balsamico0,5 dl dl
sukker sukker1 spsk. spsk.
Salt og peber Salt og peber

Oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:15 t
(15)

Opskriften

Mørbrad

Dup mørbraden tør. Opvarm panden med solsikkeolie, og brun mørbraden på alle sider ved høj varme. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber. Lad den stege færdig i ovnen ved 175 °C i 20-25 min (afhænger af den ønskede farve). Tag den ud, og lad den hvile tildækket i 10 min.

Kantarelsauce

Børst kantarellerne rene. Pil og hak løget i fine tern. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt løgene, og steg dem lysebrune. Tilsæt kantareller og timian, og steg videre i 2 min (gem en håndfuld kantareller til pynt). Tilsæt hønsebouillon og fløde. Lad simre i 2-3 min. Bland majsstivelsen med lidt vand, og rør den i saucen, hvis du ønsker, at den skal være tykkere.

Kartoffelpuré

Skræl kartoflerne. Skær dem i store tern, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Hæld vandet væk. Smelt smørret i en gryde, til det bruner. Mos kartoflerne med brunet smør og sødmælk. Krydr med salt og peber.

Syltede rødløg

Pil og skær løgene i både. Opvarm solsikkeolien i en gryde, og steg bådene i 4 min. Tilsæt eddike, og giv løgene et opkog. Krydr med sukker, salt og peber.

Inden servering ristes de hele kantareller hurtigt på en tør pande. Oksemørbraden skæres i 5 cm tykke skiver. Anrettes med de syltede løg ovenpå og kartoffelpuré og kantarelsaucen ved siden af.

Pynt med de hele kantareller og ærteskud. Krydr med salt og peber.