Oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

1 oksemørbrad oksemørbrad
(1,2-1,5 kg)
4 spsk spsk solsikkeolie solsikkeolie
Salt og peber Salt og peber
ærteskud ærteskud

Kantarelsaucen

600 g g kantareller kantareller
1 skalotteløg skalotteløg
30 g g smør smør
 fra WH
4 stilke stilk timian timian
(frisk timian)
2 dl dl hønsebouillon hønsebouillon
4 dl dl fløde fløde
majsstivelse majsstivelse

Kartoffelpuréen

4 kartofler kartoffel
50 g g smør smør
 fra WH
1 dl dl sødmælk sødmælk
Salt og peber Salt og peber

Syltede rødløg

2 spsk spsk solsikkeolie solsikkeolie
0,5 dl dl balsamico balsamico
1 spsk spsk sukker sukker
Salt og peber Salt og peber

Oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
1:15 t
(4)

Sådan gør du

Mørbrad

Dup mørbraden tør. Opvarm panden med solsikkeolie, og brun mørbraden på alle sider ved høj varme. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber. Lad den stege færdig i ovnen ved 175 °C i 20-25 min (afhænger af den ønskede farve). Tag den ud, og lad den hvile tildækket i 10 min.

Kantarelsauce

Børst kantarellerne rene. Pil og hak løget i fine tern. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt løgene, og steg dem lysebrune. Tilsæt kantareller og timian, og steg videre i 2 min (gem en håndfuld kantareller til pynt). Tilsæt hønsebouillon og fløde. Lad simre i 2-3 min. Bland majsstivelsen med lidt vand, og rør den i saucen, hvis du ønsker, at den skal være tykkere.

Kartoffelpuré

Skræl kartoflerne. Skær dem i store tern, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Hæld vandet væk. Smelt smørret i en gryde, til det bruner. Mos kartoflerne med brunet smør og sødmælk. Krydr med salt og peber.

Syltede rødløg

Pil og skær løgene i både. Opvarm solsikkeolien i en gryde, og steg bådene i 4 min. Tilsæt eddike, og giv løgene et opkog. Krydr med sukker, salt og peber.

Inden servering ristes de hele kantareller hurtigt på en tør pande. Oksemørbraden skæres i 5 cm tykke skiver. Anrettes med de syltede løg ovenpå og kartoffelpuré og kantarelsaucen ved siden af.

Pynt med de hele kantareller og ærteskud. Krydr med salt og peber.

Måske kan du også lide ...

Nytårs brydebrød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Nytårs brydebrød
0:15 min
(0)
Oksemørbrad med bagt græskar, brombærsalat og champignonsauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Oksemørbrad med bagt græskar, brombærsalat og champignonsauce
1:00 t
(2)
Hummersuppe

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Hummersuppe
0:50 min
(0)
Kuller med limepesto og julesalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kuller med limepesto og julesalat
0:40 min
(0)
Grønkålschips

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grønkålschips
0:05 min
(0)
Bagt torsk med brunet smør og jordskokkepuré og -chips

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bagt torsk med brunet smør og jordskokkepuré og -chips
1:15 t
(1)
Hasselback kartofler med frisk timian

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Hasselback kartofler med frisk timian
0:55 min
(4)
Pølsemix

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pølsemix
0:15 min
(7)
Stegt pighvar med bagt selleri og brunet smør

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Stegt pighvar med bagt selleri og brunet smør
2:30 t
(3)
Svampesuppe med stegt havtaske

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Svampesuppe med stegt havtaske
0:45 min
(6)
Tatar af pighvar og røget laks med rødløg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Tatar af pighvar og røget laks med rødløg
0:30 min
(8)
Gourmet-hotdogs med 3 hjemmelavede toppings

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Gourmet-hotdogs med 3 hjemmelavede toppings
1:40 t
(6)
WH
WH
Oksemørbrad med selleripuré og kartoffelfondant

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Oksemørbrad med selleripuré og kartoffelfondant
2:30 t
(0)
Rimmet havtaske med avokadocreme og urter

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rimmet havtaske med avokadocreme og urter
2:30 t
(2)
Sushi-style-laks

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sushi-style-laks
0:30 min
(1)