
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Græskar
hokkaido græskar
hokkaido græskar ( eller butternut squash (ca. 1 kg) ) | 1 | ||
smør smør | 25 g g | ||
græskarkerner græskarkerner | 1 dl dl | ||
salt salt | 1 tsk. tsk. |
Oksemørbrad
smør smør | 25 g g | ||
oksemørbrad
oksemørbrad (ca. 600 g i alt) | 2 | ||
peber peber | |||
parmaskinke
parmaskinke (i skiver) | 100 g g |
Brombærsalat
brombær brombær | 250 g g | ||
sukker sukker | 2 spsk. spsk. | ||
æblecidereddike æblecidereddike | 1 tsk. tsk. | ||
hovedsalater hovedsalat | 100 g g | ||
pærer
pære (2 små pærer (ca. 150 g)) | 2 | ||
rødløg
rødløg (ca. 75 g) | 1 |
Champignonsauce
champignoner champignon | 225 g g | ||
hytteost hytteost | 200 g g | ||
Salt og peber Salt og peber |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteOksemørbrad med bagt græskar, brombærsalat og champignonsauce
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Står du for årets nytårsmenu? Her finder du en fantastisk opskrift på oksemørbrad med de lækreste bagte græskar, brombærsalat og en cremet champignonsauce. Græskar er her en helt igennem skøn erstatning for kartofler. De giver et lækkert og frisk pift til de ellers mørke smage. Græskar passer generelt godt til efterårets og vinterens mange retter.
Græskar
Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i grove tern (lad skrællen blive på), og hæld dem i et ovnfast fad. Skær smørret i tern. Fordel det og græskarkernerne over stykkerne. Drys med salt, og bag stykkerne midt i ovnen ved 225 °C almindelig ovnvarme i 25-30 min.
Oksemørbrad
Smelt smørret i en sauterpande - det må ikke blive brunt. Brun oksemørbraderne i 2 min på alle sider ved kraftig varme. Læg dem på en tallerken, og krydr med peber. Vikl 3 skiver parmaskinke rundt om hver mørbrad. Læg kødet tilbage på panden, og steg videre ved jævn varme i 4-5 min på alle sider. Tag dem af, og lad dem hvile tildækket i 10-15 min. Gem panden med fedtstoffet il champignonsaucen.
Brombærsalat
Kog brombær, sukker og eddike i en gryde under omrøring. Skru ned, og lad det simre i 5 min under låg. Skær pærerne i tynde både og rødløget i tynde skiver. Skyl salatbladene. Tag brombærrene op med en hulske, skru op, og kog lagen ind. Tag gryden af komfuret, og vend brombærrene i igen. Anret salatbladene på et fad. Fordel skiverne af pære, rødløg samt brombærrene ovenpå.
Champignonsauce
Skær champignonerne i skiver. Opvarm panden med fedtstoffet fra okemørbraden igen ved kraftig varme. Svits champignonerne ved jævn varme i 5 min. Tilsæt hytteosten, og steg videre i 2 min. Smag til med salt og peber.Skær oksemørbraderne i 2 cm tykke skiver, og servér dem med bagte græskarstykker, brombærsalaten og sovsen.