Super frisk. Til Lidl Pris
Oksemørbrad med bagt græskar, brombærsalat og champignonsauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Græskar

1 hokkaido græskar hokkaido græskar
( eller butternut squash (ca. 1 kg) )
25 g g smør smør
1 dl dl græskarfrø græskarfrø
1 tsk. tsk. salt salt

Oksemørbrad

25 g g smør smør
2 oksemørbrad oksemørbrad
(ca. 600 g i alt)
peber peber
100 g g parmaskinke parmaskinke
(i skiver)

Brombærsalat

250 g g brombær brombær
2 spsk. spsk. sukker sukker
1 tsk. tsk. æblecidereddike æblecidereddike
100 g g hovedsalater hovedsalat
2 pærer pære
(2 små pærer (ca. 150 g))
1 rødløg rødløg
(ca. 75 g)

Champignonsauce

225 g g champignoner champignon
200 g g hytteost hytteost
Salt og peber Salt og peber

Oksemørbrad med bagt græskar, brombærsalat og champignonsauce

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(7)

Sådan gør du

Græskar

Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i grove tern (lad skrællen blive på), og hæld dem i et ovnfast fad. Skær smørret i tern. Fordel det og græskarkernerne over stykkerne. Drys med salt, og bag stykkerne midt i ovnen ved 225 °C almindelig ovnvarme i 25-30 min.

Oksemørbrad

Smelt smørret i en sauterpande - det må ikke blive brunt. Brun oksemørbraderne i 2 min på alle sider ved kraftig varme. Læg dem på en tallerken, og krydr med peber. Vikl 3 skiver parmaskinke rundt om hver mørbrad. Læg kødet tilbage på panden, og steg videre ved jævn varme i 4-5 min på alle sider. Tag dem af, og lad dem hvile tildækket i 10-15 min. Gem panden med fedtstoffet il champignonsaucen.

Brombærsalat

Kog brombær, sukker og eddike i en gryde under omrøring. Skru ned, og lad det simre i 5 min under låg. Skær pærerne i tynde både og rødløget i tynde skiver. Skyl salatbladene. Tag brombærrene op med en hulske, skru op, og kog lagen ind. Tag gryden af komfuret, og vend brombærrene i igen. Anret salatbladene på et fad. Fordel skiverne af pære, rødløg samt brombærrene ovenpå.

Champignonsauce

Skær champignonerne i skiver. Opvarm panden med fedtstoffet fra okemørbraden igen ved kraftig varme. Svits champignonerne ved jævn varme i 5 min. Tilsæt hytteosten, og steg videre i 2 min. Smag til med salt og peber.Skær oksemørbraderne i 2 cm tykke skiver, og servér dem med bagte græskarstykker, brombærsalaten og sovsen.