Super frisk. Til Lidl Pris
Oksemørbrad med bagt græskar, brombærsalat og champignonsauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Græskar

hokkaido græskar hokkaido græskar
( eller butternut squash (ca. 1 kg) )
1
smør smør25 g g
græskarkerner græskarkerner1 dl dl
salt salt1 tsk. tsk.

Oksemørbrad

smør smør25 g g
oksemørbrad oksemørbrad
(ca. 600 g i alt)
2
peber peber
parmaskinke parmaskinke
(i skiver)
100 g g

Brombærsalat

brombær brombær250 g g
sukker sukker2 spsk. spsk.
æblecidereddike æblecidereddike1 tsk. tsk.
hovedsalater hovedsalat100 g g
pærer pære
(2 små pærer (ca. 150 g))
2
rødløg rødløg
(ca. 75 g)
1

Champignonsauce

champignoner champignon225 g g
hytteost hytteost200 g g
Salt og peber Salt og peber

Oksemørbrad med bagt græskar, brombærsalat og champignonsauce

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(11)

Opskriften

Står du for årets nytårsmenu? Her finder du en fantastisk opskrift på oksemørbrad med de lækreste bagte græskar, brombærsalat og en cremet champignonsauce. Græskar er her en helt igennem skøn erstatning for kartofler. De giver et lækkert og frisk pift til de ellers mørke smage. Græskar passer generelt godt til efterårets og vinterens mange retter.

Græskar
Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i grove tern (lad skrællen blive på), og hæld dem i et ovnfast fad. Skær smørret i tern. Fordel det og græskarkernerne over stykkerne. Drys med salt, og bag stykkerne midt i ovnen ved 225 °C almindelig ovnvarme i 25-30 min.

Oksemørbrad
Smelt smørret i en sauterpande - det må ikke blive brunt. Brun oksemørbraderne i 2 min på alle sider ved kraftig varme. Læg dem på en tallerken, og krydr med peber. Vikl 3 skiver parmaskinke rundt om hver mørbrad. Læg kødet tilbage på panden, og steg videre ved jævn varme i 4-5 min på alle sider. Tag dem af, og lad dem hvile tildækket i 10-15 min. Gem panden med fedtstoffet il champignonsaucen.

Brombærsalat
Kog brombær, sukker og eddike i en gryde under omrøring. Skru ned, og lad det simre i 5 min under låg. Skær pærerne i tynde både og rødløget i tynde skiver. Skyl salatbladene. Tag brombærrene op med en hulske, skru op, og kog lagen ind. Tag gryden af komfuret, og vend brombærrene i igen. Anret salatbladene på et fad. Fordel skiverne af pære, rødløg samt brombærrene ovenpå.

Champignonsauce
Skær champignonerne i skiver. Opvarm panden med fedtstoffet fra okemørbraden igen ved kraftig varme. Svits champignonerne ved jævn varme i 5 min. Tilsæt hytteosten, og steg videre i 2 min. Smag til med salt og peber.Skær oksemørbraderne i 2 cm tykke skiver, og servér dem med bagte græskarstykker, brombærsalaten og sovsen.