
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
250 g g | sushiris sushiris | ||
3 spsk. spsk. | riseddike
riseddike (+ riseddike til udformning af sushien) | ||
1 spsk. spsk. | sukker sukker | ||
salt salt | |||
100 g g | røget laks røget laks | ||
100 g g | rejer
rejer ((3-6 cm) ) | ||
ristet nori-tang ristet nori-tang | |||
wasabi wasabi | |||
sojasauce sojasauce | |||
syltet ingefær syltet ingefær |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteNigiri sushi med røget laks og rejer
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Skyl sushirisene i en si, indtil vandet er klart. Lad dem udvide sig i 1 time. Bring derefter risene i kog i ca. 500 ml vand, og lad dem koge under låg i 5 minutter. Skru ned for varmen, og lad risene bløde ud ved svag varme i 15 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, så risene ikke brænder på. Dæk dernæst gryden med et viskestykke, og lad risene hvile i 15 minutter. Rør eddike, sukker og 1 strøget spsk. salt sammen. Kom risene i en stor, flad skål. Fordel eddikeblandingen henover, og bland den forsigtigt sammen med risene med en paletspade. Køl samtidig risene ned med en vifte eller en hårtørrer (med kold luft).Skær laksen i firkantede stykker. Vask rejerne og dup dem tørre. Skær nori-tangen i tynde skiver. Form risene i små ovale portioner. Risene er klæbrige, så fugt af og til hænderne med lidt eddikevand. Kom lidt wasabi på midten af hver portion, og læg et stykke laks og/eller en reje ovenpå.
Pynt med en skive nori-tang. Servér sushien med soyasauce, wasabi og ingefær.