Super frisk. Til Lidl Pris
Nigiri sushi med røget laks og rejer

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

250 g g sushiris sushiris
3 spsk. spsk. riseddike riseddike
(+ riseddike til udformning af sushien)
1 spsk. spsk. sukker sukker
salt salt
100 g g røget laks røget laks
100 g g rejer rejer
((3-6 cm) )
ristet nori-tang ristet nori-tang
wasabi wasabi
sojasauce sojasauce
syltet ingefær syltet ingefær

Nigiri sushi med røget laks og rejer

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(5)

Sådan gør du

Skyl sushirisene i en si, indtil vandet er klart. Lad dem udvide sig i 1 time. Bring derefter risene i kog i ca. 500 ml vand, og lad dem koge under låg i 5 minutter. Skru ned for varmen, og lad risene bløde ud ved svag varme i 15 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, så risene ikke brænder på. Dæk dernæst gryden med et viskestykke, og lad risene hvile i 15 minutter. Rør eddike, sukker og 1 strøget spsk. salt sammen. Kom risene i en stor, flad skål. Fordel eddikeblandingen henover, og bland den forsigtigt sammen med risene med en paletspade. Køl samtidig risene ned med en vifte eller en hårtørrer (med kold luft).Skær laksen i firkantede stykker. Vask rejerne og dup dem tørre. Skær nori-tangen i tynde skiver. Form risene i små ovale portioner. Risene er klæbrige, så fugt af og til hænderne med lidt eddikevand. Kom lidt wasabi på midten af hver portion, og læg et stykke laks og/eller en reje ovenpå.

Pynt med en skive nori-tang. Servér sushien med soyasauce, wasabi og ingefær.

Næringsindhold

Fedt1 g Kulhydrater8 g Protein3 g kcal54 kJ227