
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
surdej surdej | 2 spsk. spsk. | ||
gær gær | 5 g g | ||
vand vand | 6,5 dl dl | ||
hvedemel hvedemel | 600 g g | ||
ølandshvedemel ølandshvedemel | 200 g g | ||
salt salt | 18 g g | ||
olivenolie olivenolie | 3 spsk. spsk. |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteNemt formbrød med købt surdej
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Rør surdej, gær og vand godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og og ælt dejen ved maks hastighed på en røremaskine med dejkrog til den slipper skålens sider. Det kan snildt tage 25-30 min. Kom olien ned langs skålens sider og vend dejen rundt i olien. Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 10-12 timer. Smør en lille bradepande med olie - eller anvend bagepapir - og hæld dejen ud i formen. Mens dejen hviler 5-10 min. på køkkenbordet varmes ovnen op til 250 grader. Sæt en lille bageform ind i bunden af ovnene med vand i. Det giver en bedre sprød skorpe på dit brød. Bag brødet 10 min ved 250 grader. Skru ned til 230 grader og bag brødet færdigt i ca 20 min. Vip det ud af formen og lad det køle af på en rist.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her