Nektarin- og brombærtærte

Nektarin- og brombærtærte image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:15 t

Ingredienser

1 kage
    • 125   g blødt smør
    • 60   g flormelis
    • 1   knsp. salt
    • 1   æggeblomme
    •   mel til udrulning
    • 190   g hvedemel
    •   fedtstof
    •   bagepapir
    •   tørrede bælgfrugter
    • 400   g nektariner
    • 150   g brombær
    • 500   ml mælk
    • 70   g sukker
    • 1   pakke buddingpulver
    • 1   lime Fint afrevet skal og saft fra 1 økologisk lime
    • 1   pakke husblas

Forberedelse

    Rør det bløde smør, flormelis, æggeblomme, salt og mel hurtigt sammen. Tryk den ud i en smurt springform (Ø 26 cm) med melfingre, så den får en ca. 2 cm høj kant. Stil den koldt i mindst 1 time. Stik dejen flere gange, beklæd den med bagepapir, og hæld de tørrede bælgfrugter ned i. Bag tærten blindt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter. Fjern bagepapiret og bælgfrugterne, og bag tærten videre i 10-15 minutter, indtil den bliver sprød. Lad den køle af, og fjern derefter springformen. Vask nektarinerne og skær dem i skiver uden sten. Sorter brombærrene, vask dem, hvis det er nødvendigt, og lad dem dryppe godt af. Pisk 100 ml mælk med 40 g sukker, vaniljebuddingpulver og limeskal. Giv den øvrige mælk et opkog, tilsæt det omrørte pulver, og lad det koge kort. Hæld buddingen på den sprøde tærtebund og belæg den med frugt. Bland limesaften med 250 ml vand, omrør det med husblas og resten af sukkeret. Kog det under omrøring efter pakkeanvisningen, lad det afkøle lidt, og smør så et tyndt lag ud på tærten. Lad det fæstne.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 251
Protein (g) 4
Kulhydrat (g) 33
Fedt (g) 11