
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
blødt smør blødt smør | 125 g g | ||
flormelis flormelis | 60 g g | ||
salt salt | 1 knsp. knsp. | ||
æggeblommer æggeblomme | 1 | ||
mel
mel (til udrulning) | |||
hvedemel hvedemel | 190 g g | ||
fedtstof fedtstof | |||
bagepapir bagepapir | |||
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter | |||
nektariner nektarin | 400 g g | ||
brombær brombær | 150 g g | ||
mælk mælk | 500 ml ml | ||
sukker sukker | 70 g g | ||
buddingpulver buddingpulver | 1 pakker pakke | ||
lime
lime (Fint afrevet skal og saft fra 1 økologisk lime) | 1 | ||
husblas husblas | 1 pakker pakke |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteNektarin- og brombærtærte
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Rør det bløde smør, flormelis, æggeblomme, salt og mel hurtigt sammen. Tryk den ud i en smurt springform (Ø 26 cm) med melfingre, så den får en ca. 2 cm høj kant. Stil den koldt i mindst 1 time. Stik dejen flere gange, beklæd den med bagepapir, og hæld de tørrede bælgfrugter ned i. Bag tærten blindt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter. Fjern bagepapiret og bælgfrugterne, og bag tærten videre i 10-15 minutter, indtil den bliver sprød. Lad den køle af, og fjern derefter springformen. Vask nektarinerne og skær dem i skiver uden sten. Sorter brombærrene, vask dem, hvis det er nødvendigt, og lad dem dryppe godt af. Pisk 100 ml mælk med 40 g sukker, vaniljebuddingpulver og limeskal. Giv den øvrige mælk et opkog, tilsæt det omrørte pulver, og lad det koge kort. Hæld buddingen på den sprøde tærtebund og belæg den med frugt. Bland limesaften med 250 ml vand, omrør det med husblas og resten af sukkeret. Kog det under omrøring efter pakkeanvisningen, lad det afkøle lidt, og smør så et tyndt lag ud på tærten. Lad det fæstne.