Skræl løg, ingefær og hvidløg, og hak dem. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den. Omrør de malede krydderier med 1 tsk. salt, lidt peber og yoghurt. Omrør løg, hvidløg og chili, og smag til med limesaft. Vask kyllingeunderlårene og -brystfileterne, og dup dem tørre. Flå skindet af underlårene, og svits dem let. Halvér fileterne på tværs, og svits dem også let. Hæld stykkerne i krydderyoghurten, vend dem godt deri, og stil det koldt i min. 4 timer eller natten over. Læg kyllingelårene på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel lidt marinade ovenpå. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader i 20 min. Vend lårene, læg bryststykkerne med på pladen, og fordel den øvrige marinade ovenpå. Bag videre ved samme temperatur i ca. 20-25 min. Dertil passer tortillas.
Murgh Tandoori (marinerede kyllingestykker i ovn)
Ingredienser
6
personer
-
- 1 løg
- 10 g ingefær
- 2 hvidløgsfed
- 1 chilipeber rød chilipeber
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 knsp. nellike
- 1 knsp. stødt kanel
- salt og peber
- 300 g yoghurt 3,5% fedt
- 1 - 2 tsk. limes saft
- 600 g kyllingefileter
- 600 g kyllingeunderlår
- bagepapir
Forberedelse
Tip
I det indiske køkken bliver kryddermarinaden ofte farvet rød med rød frugtfarve, så kyllingestykkerne optager farven af marinaden.
Næringsindhold pr. portion
Kcal
242
Fedt (g)
5
Kulhydrat (g)
4
Protein (g)
39