Murgh Tandoori (marinerede kyllingestykker i ovn)

Murgh Tandoori (marinerede kyllingestykker i ovn) image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:10 t

Ingredienser

6 personer
    • 1   løg
    • 10   g ingefær
    • 2   hvidløgsfed
    • 1   chilipeber rød chilipeber
    • 1   tsk. gurkemeje
    • 1   tsk. stødt koriander
    • 1   tsk. stødt spidskommen
    • 1   tsk. stødt kardemomme
    • 1   knsp. nellike
    • 1   knsp. stødt kanel
    •   salt og peber
    • 300   g yoghurt 3,5% fedt
    • 1   - 2   tsk. limes saft
    • 600   g kyllingefileter
    • 600   g kyllingeunderlår
    •   bagepapir

Forberedelse

    Skræl løg, ingefær og hvidløg, og hak dem. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den. Omrør de malede krydderier med 1 tsk. salt, lidt peber og yoghurt. Omrør løg, hvidløg og chili, og smag til med limesaft. Vask kyllingeunderlårene og -brystfileterne, og dup dem tørre. Flå skindet af underlårene, og svits dem let. Halvér fileterne på tværs, og svits dem også let. Hæld stykkerne i krydderyoghurten, vend dem godt deri, og stil det koldt i min. 4 timer eller natten over. Læg kyllingelårene på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel lidt marinade ovenpå. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader i 20 min. Vend lårene, læg bryststykkerne med på pladen, og fordel den øvrige marinade ovenpå. Bag videre ved samme temperatur i ca. 20-25 min. Dertil passer tortillas.

    Tip

    I det indiske køkken bliver kryddermarinaden ofte farvet rød med rød frugtfarve, så kyllingestykkerne optager farven af marinaden.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 242
Fedt (g) 5
Kulhydrat (g) 4
Protein (g) 39