Muffins med æbler og kanelremonce

Muffins med æbler og kanelremonce image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

12 stk.
  • Kanelremonce

    • 60   g blødt smør
    • 60   g rørsukker
    • 1,5   tsk. kanel
  • Muffindej

    • 130   g rørsukker
    • 1   vaniljestang kornene (eller 2 tsk vaniljesukker)
    • 150   g blødt smør
    • 2   æg str M/L, stuetempererede
    • 240   g hvedemel
    • 1   tsk. bagepulver
    • 1   tsk. salt fint bordsalt
    • 1,5   dl kærnemælk
  • Æblefyld

    • 2   æbler 2 små æbler
    • 1   spsk. hvedemel

Forberedelse

    Muffindej

    Pisk rørsukker, vanillekorn og det bløde smør lyst og luftigt. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen. Rør det let sammen, tilsæt kærnemælk og rør til du har en jævn dej. Fyld dejen i papirsklædte muffinsforme.Æblefyld & KanelremonceSkær æblerne, med skræl, i små tern. Vend dem i hvedemel og fordel dem ovenpå de ubagte muffins. Tryk dem let ned i overfladen af dejen. Kanelremonce: Pisk ingredienserne sammen til en luftig remonce. Fordel en klat remonce ovenpå hver muffin, - du kan evt. bruge en engangssprøjtepose* til hjælp. Bag dine muffins ved 180 grader varmluft i ca 25-45 min - afhængigt af, hvor meget saft, der er i æblerne, og om du har valgt at bage 6 store eller 12 almindelige muffins. Lad dem afkøle inden de evt. pyntes med et drys flormelis inden servering.

    Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

    Se flere opskrifter fra Annemette Voss her