Super frisk. Til Lidl Pris
Manitobabrød med sortbyg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

60 g g sortbyg sortbyg
40 g g havregryn havregryn
300 g g speltmel speltmel
40 g g mandler mandel
10 g g gær gær
1 dl dl øl øl
1 dl dl skyr skyr
1,5 dl dl vand vand
15 g g salt salt
30 g g sortbyg sortbyg
(til pynt, hakket sortbyg)

Manitobabrød med sortbyg

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:40 t
(9)

Sådan gør du

Dag 1

Læg sortbyg i blød natten over i dobbelt så meget vand.

Dag 2Skift vandet ved sortbyggen, og kog dem med låg, indtil bygkornene er møre.Rist mandlerne på en pande, indtil de er let gyldne. Afkøl sortbyg og mandler i køleskabet, og hak dem groft, når de er blevet kolde. Kom mel, havregryn, gær, øl, skyr og vand op i en røremaskine, og rør det 1 min. Kom herefter de afkølede bygkorn og mandler i røremaskinen, og rør hele blandingen yderligere 10 min, indtil det er en lind masse. Herefter kommes salt i, hvilket vil samle dejen igen. Dejen vil fortsat være meget blød, men vil hænge sammen.Dejen kommes op i en rugbrødsform, og den lethakkede sortbyg drysses på. Stil formen et lunt sted, indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.Tænd derefter ovnen på 200 °C, og bag den i ca. 35 min.

Opskriften er udviklet af gourmetkokken Wassim