
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
9 dl dl | mandarinsaft mandarinsaft | ||
14 blade blad | husblas husblas | ||
320 g g | sukker sukker | ||
3 dl dl | fløde fløde | ||
410 g g | mørk chokolade
mørk chokolade (70+%) | ||
120 g g | kandiserede nødder kandiserede nødder | ||
15 g g | appelsinmarmelade appelsinmarmelade | ||
150 g g | marcipan marcipan | ||
150 g g | brun farin brun farin | ||
150 g g | smør smør | ||
120 g g | æg æg | ||
45 g g | mel mel | ||
0,5 dl dl | vand vand | ||
1 | vaniljestænger vaniljestang | ||
20 g g | vodka vodka |
Mandarin- og krydderkage som 1000 prikker med sorbet og lun sirup
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Mandarinsorbet5 dl mandarinsaft2 blade gelatine120 g sukkerKog det hele op, og kør sorbeten på en ismaskine.Mandarinpuré3 dl mandarinsaft50 g sukker6 blade gelatineUdblød gelatinen i koldt vand. Kog saft, sukker og gelatine op. Køl massen ned, indtil den stivner, og blend den herefter med en stavblender.Flødepuré3 dl fløde50 g sukker6 blade gelatineUdblød gelatinen i koldt vand. Kog fløde, sukker og gelatine op. Køl massen ned, indtil den stivner, og blend den herefter med en stavblender.Chokoladenet350 g mørk chokolade 70+%Smelt 150 g mørk chokolade i en skål over vandbad ved svag varme. Varm det op til 48 grader. Tag skålen af varmen, og kom 200 g hakket chokolade i. Kom chokoladen i en sprøjtepose, og sprøjt chokoladen i en tynd stråle ned i en halvkugleform, og dan et gitter. Vend chokoladenettene ud af formen. Konfektkage120 g kandiserede nødder15 g appelsinmarmelade60 g mørk chokolade 70+%150 g marcipan150 g brun farin150 g smør120 g æg45 g melRør først marcipan, brun farin og appelsinmarmeladen sammen, og rør herefter den blødgjorte smør ind i massen. Tilsæt æg lidt ad gangen. Rør til sidst nødder, chokolade og mel i dejen. Fyld dejen i en franskbrødsform, og bag den ved 150 grader varmluft i 1 time og 15 min. Når kagen er afkølet, skæres den i 5 mm tykke skiver og skæres til, så den passer ned i den ene chokoladenethalvkugle.Sirupsauce½ dl vand100 g sukker1 dl mandarinsaft1 vaniljestang20 g vodka med revet mandarinskalKog vand og sukker op i en bred gryde. Kog, indtil massen skifter farve og begynder at karamellisere. Tilsæt mandarinsaften og vaniljestangen. Kom vodkaen med revet mandarinskal i til sidst.AnretningDekorér tallerkenen med små prikker af mandarinpuré og flødepuré. Fyld den ene chokoladenethalvkugle med mandarinsorbet, og top den med konfektkagen. Kom den anden halvdel ovenpå, så der dannes en kugle. Varm saucen godt op, og hæld den hen over chokoladenettet, så det smelter.