#LidlOverrasker
Maltbrød med tørrede frugter og afhindede mandler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

WH
WH
Gourmetkokken Wassim må siges at være én af landets bedste. Han er bl.a. kendt fra Restaurant Frederikshøj i Aarhus.

Ingredienser

Surdej

250 g g rugmel rugmel
250 g g hvedemel hvedemel
1 l l vand vand

Dag 1

200 g g rugmel rugmel
(stenkværnet)
200 g g speltmel speltmel
(stenkværnet)
100 g g ølandshvedemel ølandshvedemel
50 g g maltsirup maltsirup
50 g g skyr skyr
2,5 dl dl vand vand
200 g g surdej surdej

Dag 2

50 g g brun farin brun farin
250 g g rugmel rugmel
(stenkværnet )
150 g g speltmel speltmel
(stenkværnet )
100 g g ølandshvedemel ølandshvedemel
25 g g gær gær
25 g g salt salt
3 dl dl øl øl
250 g g tørrede abrikoser tørret abrikos
250 g g tørrede figner tørret figne
300 g g mandler mandel
(afhindede)

Maltbrød med tørrede frugter og afhindede mandler

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

4:00 t
(1)

Sådan gør du

OBS: Tidsangivelsen forudsætter at surdejen har hvilet i en uge og dejen fra Dag 1 har stået på køl i et døgn.

Surdej

Bland rugmel og hvedemel med vand, og rør sammen. Stil blandingen ved stuetemperatur i mindst 1 uge. Efterhånden som surdejen bruges, spædes blandingen op med 125 g rugmel, 125 g hvedemel og 5 dl vand. Hvis den bruges i længere tid, skal den ”fodres” løbende. Gerne et par gange om ugen.

Dag 1

Rør det hele sammen, og sæt dejen på køl i et døgn.

Dag 2

Kom alle ingredienserne fra dag 1 med dejen fra dag 2 i en røremaskine i ca. 10 min, så væsken bliver ordentligt optaget i dejen. Der skal muligvis tilsættes yderligere vand, men dejen må ikke blive for fugtig. Fyld dejen i forme à ca. 1000 g, og lad den hæve i ca. 2-3 timer ved stuetemperatur til ca. dobbelt størrelse.

Bag dejen til brød i oven i ca. 55 min ved 170 °C.

Når brødet er kølet af, skæres det i skiver (ca 1,5 cm i tykkelsen). Steg skiverne i smør, til de er sprøde. Brødet er rigtig godt som tilbehør til en ostetallerken.

Ca. 3 brød à 1000 g stk.

Måske kan du også lide ...

Sandwichbrød med havre

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sandwichbrød med havre
0:10 min
(2)
Mini fladbrød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Mini fladbrød
1:00 t
(2)
Chapattis (indisk fladbrød)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Chapattis (indisk fladbrød)
1:15 t
(1)
Focacciabrød med oliven og rosmarin

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Focacciabrød med oliven og rosmarin
0:20 min
(3)
Snobrød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Snobrød
0:10 min
(21)
Boller med skvalderkål på bålet

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Boller med skvalderkål på bålet
0:20 min
(2)
Havregrynskiks med skyrdip

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Havregrynskiks med skyrdip
0:33 min
(3)
Hurtigt morgenbrød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Hurtigt morgenbrød
0:10 min
(5)
Flutes med fuldkornsspeltmel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Flutes med fuldkornsspeltmel
0:25 min
(0)
Naanbrød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Naanbrød
0:10 min
(4)
Paleoboller med kanel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Paleoboller med kanel
0:10 min
(5)
Morgenbrød uden mel, stivelse og gluten

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Morgenbrød uden mel, stivelse og gluten
0:20 min
(2)
Offer
Pølsehorn med rug og blomkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pølsehorn med rug og blomkål
0:15 min
(3)
Sandwichbrød med spelt

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sandwichbrød med spelt
0:10 min
(2)
Stenalderbrød med grøntsager

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Stenalderbrød med grøntsager
0:15 min
(4)