Lidl cheeseburger

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Lidl cheeseburger image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 2 t

Ingredienser

6 stk.
  • Brioche boller

    • 400   g hvedemel
    • 40   g sukker
    • 8   g salt
    • 20   g gær
    • 4   æg store
    • 200   g smør blødt
  • Ketchup

    • 550   g tomater modne og smagfulde
    • 1   æble skåret i grove stykker
    • 5   skalotteløg hakkede
    • 3   fed hvidløg hakkede
    • 30   g brun farin
    • 50   g æblecidereddike
    • 1   spsk. salt
    •   sort peber kværnet
  • Urtemayonnaise

    • 1   bundt krydderurt fx blandet frisk persille, basilikum, rosmarin, timian
    • 60   g æggeblommer 3 stk
    • 300   g rapsolie eller andet neutral olie
    • 1   spsk. æblecidereddike
    •   salt
  • Frisk grønt

    • 1   tomat bøftomat
    • 1   bakke blandet salat
    • 1   rødløg
  • Bøf

    • 1000   g hakket oksekød
    • 200   - 300   g ost fx Them økologisk humle ost
    •   salt og peber
  • Syltede agurker

    • 1   pose skoleagurk
    • 100   g æblecidereddike
    • 100   g sukker
    •   salt

Forberedelse

    Brioche boller:

    Ælt alle ingredienser, med undtagelse af smørret sammen ved middel hastighed på en røremaskine i 12 minutter. Tilsæt til sidst smørret. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Ælt dejen sammen igen, form den til flade boller af 80-100 gram pr. stk. Hæv bollerne i 45 minutter, pensel med æg og bag i en forvarmet ovn ved 190 grader i 15-20 minutter. Lad burgerbollerne køle helt af, skær dem over og grill dem på skærefladen.

    Ketchup:

    Kog alle ingredienserne op og lad dem simrekoge under låg en times tid. Sigt alt væsken fra og kog det ned til ca. 1,5 dl. Blend den nedkogte væske sammen med tomatblandingen, smag til med salt og sort peber.

    Urtemayonnaise:

    Blend æggeblommer og eddike sammen med en stavblender, tilsæt olien i en tynd stråle, imens du fortsat blender. Smag mayonnaisen til med salt og vend til sidst de hakkede krydderurter i.

    Frisk grønt:

    Skyl salaterne, skær tomaten i skiver og løget i tynde ringe.

    Bøf:

    Form hakkekødet til bøffer, krydder med salt og peber, grill bøfferne et par minutter på hver side ved hård varme. Skær osten i skiver og lig dem ovenpå de grillede bøffer, så snart de er færdigstegte, så osten smelter på den varme bøf, imens den trækker færdigt.

    Syltede skoleagurker:

    Skær agurkerne på langs med et mandolinjern, drys skiverne med fint salt.

    Kog æbleeddike og sukker op, køl syltelagen ned til stuetemperatur og hæld den over agurkerne.

    Lad agurkerne ligge i syltelagen til dagen efter.