Laks med grillet avokadosalat

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Laks med grillet avokadosalat image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 600   g laks
    • 2   stk. hjertesalat
    • 2   stk. avocadoer
    • 1   baguette
    • 2   citroner økologiske
    • 2   dl fløde
    • 1   bundt dild
    • 50   g parmesanost

Forberedelse

    Riv skallen fra 0,5 citron i fløden. Krydr med salt og peber. Tilsæt citronsaft, og rør rundt.

    Tænd godt op for en pande.

    Del avokadoerne på midten, og fjern stenene. Læg avokadoerne på den tørre pande med skærefladen nedad. Lad dem grille i ca. 5-8 minutter, men tjek til dem én gang i minuttet.

    Bræk baguetten i mindre stykker. Varm en gryde op, hæld olie i, og skru godt op. Kom croutonerne i gryden, krydr med salt og peber, og rist dem i ét lag - de må ikke ligge ovenpå hinanden.

    Sluk for panden med avokadoerne.

    Skyl hjertesalaten grundigt, og skær bunden fra. Bræk salaten ud i blade. Anret de store blade på en tallerken med bunden mod midten, og læg de mindre blade ovenpå de store. Sæt tallerkenen til side.

    Tænd ovnen på 140 °C. Smør en bageplade eller et ildfast fad med olivenolie, og drys med salt. Læg laksen med skinsiden opad på bagepladen/i fadet. Bag fisken i ovnen ved 140 °C i ca. 12 minutter.

    Tag avokadoerne af panden, og grav dem ud af skallen med en ske. Skær avocadoerne midt over, og læg de enkelte stykker ovenpå salaten med den grillede side opad. Fordel croutonerne, og hæld dressingen jævnt over salaten. Riv parmesan over salaten, og pynt med dild.

    Tag laksen ud af ovnen. Hvis skindet let kan tages af, har laksen fået nok. Krydr med salt, peber og reven citronskal, hvor skindet har siddet. Anret laksen på en tallerken, og dryp med olivenolie.