Super frisk. Til Lidl Pris
Laks med grillet avokadosalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet
Kokkelandsholdet
Lidl har taget kokkehuen på og indgået et samarbejde med Danmarks knivskarpe Kokkelandshold! Lidl og Kokkelandsholdet vil i samarbejde få danskerne tilbage i køkkenet, så der kan komme god hjemmelavet mad på bordet ude i de danske køkkener. Opskrifterne er udviklet med henblik på at give inspiration og ideer til, hvordan man bruger nogle af Danmarks mange lækre råvarer.

Ingredienser

600 g g laks laks
2 stk. stk. hjertesalat hjertesalat
2 stk. stk. avokadoer avokado
1 baguetter baguette
2 citroner citron
(økologiske)
2 dl dl fløde fløde
1 bundter bundt dild dild
50 g g parmesanost parmesanost

Laks med grillet avokadosalat

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

45 min
(0)

Sådan gør du

Riv skallen fra 0,5 citron i fløden. Krydr med salt og peber. Tilsæt citronsaft, og rør rundt.

Tænd godt op for en pande.

Del avokadoerne på midten, og fjern stenene. Læg avokadoerne på den tørre pande med skærefladen nedad. Lad dem grille i ca. 5-8 minutter, men tjek til dem én gang i minuttet.

Bræk baguetten i mindre stykker. Varm en gryde op, hæld olie i, og skru godt op. Kom croutonerne i gryden, krydr med salt og peber, og rist dem i ét lag - de må ikke ligge ovenpå hinanden.
Sluk for panden med avokadoerne.

Skyl hjertesalaten grundigt, og skær bunden fra. Bræk salaten ud i blade. Anret de store blade på en tallerken med bunden mod midten, og læg de mindre blade ovenpå de store. Sæt tallerkenen til side.

Tænd ovnen på 140 °C. Smør en bageplade eller et ildfast fad med olivenolie, og drys med salt. Læg laksen med skinsiden opad på bagepladen/i fadet. Bag fisken i ovnen ved 140 °C i ca. 12 minutter.

Tag avokadoerne af panden, og grav dem ud af skallen med en ske. Skær avocadoerne midt over, og læg de enkelte stykker ovenpå salaten med den grillede side opad. Fordel croutonerne, og hæld dressingen jævnt over salaten. Riv parmesan over salaten, og pynt med dild.

Tag laksen ud af ovnen. Hvis skindet let kan tages af, har laksen fået nok. Krydr med salt, peber og reven citronskal, hvor skindet har siddet. Anret laksen på en tallerken, og dryp med olivenolie.