
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
4 | laksefileter laksefilet | ||
1 | savoykål savoykål | ||
havsalt havsalt | |||
2 | appelsiner appelsin | ||
peber peber | |||
4 skiver skive | røget laks
røget laks (ca. 100 g) | ||
2 dl dl | hvidvin hvidvin | ||
1 dl dl | bouillon bouillon | ||
2 spsk. spsk. | smør smør | ||
2 dl dl | fløde fløde | ||
muskatnødder muskatnød | |||
200 g g | ris ris | ||
tandstikker tandstik |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteLaks i savoykål
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Tø laksefiletterne op. Rengør savoykålen. Pil 8 store blade af, den midterste ribbe fjernes og bladene blancheres i kogende saltvand i ca. 3 minutter indtil de er bøjelige. Hæld vandet fra, overhæld med koldt vand og dup dem tørre. Den resterende kål skæres i strimler og fjern evt. midterribben.
Appelsinerne skrælles så tykt at også den hvide hinde bliver fjernet. Skær den ud i fileter. Dup laksen tør og krydr med salt og peber. Læg 2 blade savoykål så de overlapper hinanden, læg herpå 1 laksefilet, et par appelsinfileter og 1 skive røget laks. Fold savoykålen til en pakke og luk med en tandstik. Pakkerne lægges i et smurt ildfast fad. Bland 0,5 dl vin med bouillon og hæld ved.
Tilbered laksen i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 25 minutter. Overhæld laksen med stegeskyen et par gange. Strimlerne af savoykål steges i varmt smør. Den resterende vin og fløden hældes ved og det hele krydres med salt, peber og muskat. Lad retten simre under låg i 10-12 minutter og smag til. I mellemtiden koges ris efter anvisningen på pakken. Anret laks i savoykål med grøntsager og ris.