Super frisk. Til Lidl Pris
Laks i savoykål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

4 laksefileter laksefilet
1 savoykål savoykål
havsalt havsalt
2 appelsiner appelsin
peber peber
4 skiver skive røget laks røget laks
(ca. 100 g)
2 dl dl hvidvin hvidvin
1 dl dl bouillon bouillon
2 spsk. spsk. smør smør
2 dl dl fløde fløde
muskatnødder muskatnød
200 g g ris ris
tandstikker tandstik

Laks i savoykål

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(5)

Sådan gør du

Tø laksefiletterne op. Rengør savoykålen. Pil 8 store blade af, den midterste ribbe fjernes og bladene blancheres i kogende saltvand i ca. 3 minutter indtil de er bøjelige. Hæld vandet fra, overhæld med koldt vand og dup dem tørre. Den resterende kål skæres i strimler og fjern evt. midterribben.

Appelsinerne skrælles så tykt at også den hvide hinde bliver fjernet. Skær den ud i fileter. Dup laksen tør og krydr med salt og peber. Læg 2 blade savoykål så de overlapper hinanden, læg herpå 1 laksefilet, et par appelsinfileter og 1 skive røget laks. Fold savoykålen til en pakke og luk med en tandstik. Pakkerne lægges i et smurt ildfast fad. Bland 0,5 dl vin med bouillon og hæld ved.

Tilbered laksen i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 25 minutter. Overhæld laksen med stegeskyen et par gange. Strimlerne af savoykål steges i varmt smør. Den resterende vin og fløden hældes ved og det hele krydres med salt, peber og muskat. Lad retten simre under låg i 10-12 minutter og smag til. I mellemtiden koges ris efter anvisningen på pakken. Anret laks i savoykål med grøntsager og ris.

Keywords

Aftensmad