Super frisk. Til Lidl Pris
Laks i ovn med rucolasalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

pasta pasta250 g g
Salt og peber Salt og peber
valnøddekerner valnøddekerne100 g g
rucolasalat rucolasalat100 g g
olivenolie olivenolie
grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon2 dl dl
laksefileter laksefilet4
groft salt groft salt0,25 tsk. tsk.

Laks i ovn med rucolasalat

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

25 min
(48)

Opskriften

Her er en opskrift, der viser dig, hvor nemt og hurtigt du kan tilberede laks og stadig få et velsmagende måltid. Denne opskrift er oplagt hvis du skal have en skøn og nem aftensmad på en travl hverdag. Laksen passer næsten sig selv i ovnen og der er kun små ting der skal ordnes ved siden af. Du undgår at skulle kæmpe med masser af gryder og pander, men kan stadig sætte dig til bords og nyde et lækkert og indbydende måltid.


Laks i ovn
Tænd ovnen på 200 grader. Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad. Drys med salt og steg laksen midt i ovnen i ca. 20 min.


Pastasalat

  1. Hak valnødderne groft.
  2. Vask rucolaen, og hak den.
  3. Hæld olivenolie på en pande og rist valnødderne.
  4. Hæld bouillon ved, og lad den fordampe.
  5. Kog pastaen og tilsæt dem på panden.
  6. Bland rucola, salt og peber i. Servér straks. Gerne med et glas tør hvidvin til.


Når man tilbereder laks i ovnen, er det vigtigt at sørge for, at fisken er gennemstegt. Dette kan man gøre ved at tjekke, om laksen er let at trække fra hinanden med en gaffel eller en kniv. Hvis laksen stadig er rå i midten, skal den have lidt ekstra tid i ovnen. Men pas på! En tør laks er en kedelig laks, og selvom laksen selvfølgelig ikke skal være rå, så skal den absolut heller ikke have for meget.


Laks i ovn - variationer  

Opskriften på laks i ovn kan varieres på mange forskellige måder. Vi præsenterer dig her for en meget simpel og nem ret, hvor der er plads til at du selv udvider og eksperimenterer med laksens smag.

En populær variant er med en marinade af honning og soja, der giver en sød og salt smag til fisken – her til er ristet sesamfrø også fantastisk. Prøv eventuelt vores sesam-laks med pasta.

Andre populære varianter inkluderer laks med en citron- og dilddressing, samt laks krydret med frisk timian eller rosmarin, som kan give fisken en frisk og aromatisk smag. Det er specielt populært om sommeren, når du kan gå direkte ud til dine sprudlende krydderurter og prøve lidt forskelligt af. Man kan også tilføje lidt røget paprika eller chiliflager til marinaden for at give retten lidt mere kant.

Har du nogensinde forsøgt dig med laks og fennikel? Det kan vi hvert fald varmt anbefale dig. Prøv vores opskrift på bagt laks med fennikelgrøntsager.

Tilbehør til laks i ovn kan også varieres efter smag og behag samt sæson. Grillede grøntsager, ovnstegte kartofler og rodfrugter eller en frisk salat er alle gode valg til laks i ovn.

Man kan også overveje at servere retten med dampede grøntsager og en risotto, eller med kogte ris og en grøn salat. Eller lave en frisk quinoasalat med melon og radiser.

 

Andre fisk i ovn

Hvis man ikke er så vild med laks, kan man også tilberede andre slags fisk i ovnen på samme måde. Torsk, rødspætte eller kuller er alle gode alternativer til laks. I sidste ende er laks i ovn en sund, nem og velsmagende ret, som alle kan lave. Det er en perfekt måde at få fisk på, og med den rette tilberedning og tilbehør kan det være en gourmetoplevelse i sig selv.

 

Alternativer til laks i ovn

Laks er en alsidig fiskeart, der kan tilberedes på mange forskellige måder ud over ovntilberedning. En populær tilberedningsmetode er at grille eller stege laksen på en pande eller i en grillpande, som giver en dejlig sprød skorpe. Prøv vores opskrift på grillede laksestykker med grøntsager som hovedpersonen til en lækker sommeraften.

Man kan også tilberede laksen sous vide eller dampe den, hvilket bevarer fiskenes smag og saft på en særlig måde.

Laks kan også anvendes i mange forskellige retter ud over ovntilberedning. En lækker laksesuppe, fx vores broccolicremesuppe med laksestrimler, eller en laksetærte med spinat kan eksempelvis være perfekte retter til en hyggelig aften hjemme. Laks kan også tilsættes i en salat for ekstra protein, eller bruges i sushi eller ruller, eller serveres som forret i en lakse- og avocadotatar. Uanset hvordan man vælger at tilberede sin laks, er det vigtigt at huske på dens sundhedsmæssige fordele.

Når man vælger laks, er det vigtigt at købe frisk fisk af høj kvalitet. Man kan overveje at købe økologisk laks, som er dyrket under mere bæredygtige forhold og ofte er fri for antibiotika og pesticider.

Fisk skal altid opbevares på køl, og det er en god idé at spise fisken så hurtigt som muligt efter køb.

Laks er en populær fiskeart, der anvendes i mange forskellige retter, og en af de mest populære måder at tilberede laks på er i ovnen. Det er en nem og hurtig måde at tilberede fisk på, og der findes utallige varianter af retten.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man spiser fisk mindst to gange om ugen, da fisk er en vigtig kilde til protein, vitaminer og mineraler. Laks er særligt rig på omega-3 fedtsyrer, som er vigtige for hjertet og hjernen, og det gør laks i ovn til en sund og nærende ret.