Kyllingesalat

Kyllingesalat image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

2 portioner
    • 450   g kyllingebryster
    • 3   spsk. mayonnaise
    • 5   spsk. græsk yoghurt 10%
    • 1   tsk. karry
    • 2   rødløg
    • 1   squash
    • 1   æble
    •   salt
    •   peber

Forberedelse

    Kom 1 liter vand i en gryde og bring det i kog. Læg kyllingen i og lad det koge i 20 min. Tag kyllingebrysterne op af vandet og lad dem køle af til stuetemperatur, inden du sætter dem i køleskabet. Når kyllingen er kold, skærer du den i tern (ca. 1 x 1 cm). Vask æblet, fjern kernehuset og skær det i bittesmå tern. Hak rødløget fint - evt. i en grøntsagshakker. Skær squashen i små tern. Bland det hele sammen med mayonnaise, græsk yoghurt og karry. Smag til med salt, peber og evt. ekstra karry, hvis du vil have mere karrysmag.

    Tips

    Du kan variere grøntsagerne i det uendelige, kun din fantasi sætter grænser. Brug fx peberfrugt i stedet for squash. Hvis du bliver træt af at spise salaten som pålæg, kan du bruge den som dip til grøntsagsstænger eller fyld i tortillawraps, kålwraps og salatwraps. Du kan også snitte friske grønne bønner og bruge kyllingesalaten som topping og vupti, så har du en lækker bønne- og kyllingesalat.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann