Kyllinge-sosaties med abrikos og bacon

Kyllinge-sosaties med abrikos og bacon image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

12 spyd
    • 2   løg
    • 2   fed hvidløg
    • 6   spsk. solsikkeolie
    • 4   tsk. karry
    •   havsalt
    •   peber
    •   røde chilier
    • 4   spsk. sherry
    • 1,8   dl bouillon
    • 6   spsk. abrikosmarmelade
    • 600   g kyllingefileter
    • 125   g bacon
    • 250   g yoghurt
    • 300   g abrikoser

Forberedelse

    Løg og hvidløg pilles og hakkes. Rist dem i 3 spsk varm olie. Smag til med karry, salt, peber og chili og svits det kort. Hæld først sherry og boullion ved, derefter marmeladen og lad det koge i 3-4 minutter.

    Kyllingefiletterne duppes tørre og evt. sener fjernes. Filetterne skæres i store tern og blandes med halvdelen af den afkølede marinade. Lad det trække i køleskabet i 2-3 timer eller natten over.

    Læg træspyddene i blød i vand, og lad dem dryppe af. Kyllingefilet, abrikoser og bacon sættes skiftevis på spyd og pensles med 1-2 spsk. olie. Læg dem på en smurte rist, og grill dem i 12 minutter. Vendes en enkelt gang.

    I mellemtiden røres yoghurt med den resterende marinade. Serveres som dip.

    TipDu kan også grille spyddene i ovnen på den midterste rille.