Skyl rabarberne, skræl dem, og skær dem i stykker. Kog dem med sukker og saft i ca. 7 min., til de bliver bløde. Omrør stivelse med lidt vand og dernæst i kompotten, til den tykner let. Smag til med rosenvand efter behag. Lad det køle af. Smør 6 ovnfaste forme (a ca. 125 ml), og strø med et tyndt lag sukker. Del æggene. Pisk æggehviderne stive. Rør æggeblommerne med flormelis og kardemomme til en tyk creme. Omrør kvarken kort. Omrør æggesneen let i. Fordel massen i formene. Stil formene på en dyb bageplade, og hæld så vand i pladen, til formene er dækket med 1/3. Bag souffléerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25-30 min., til de hæver og er let brunede. Tag dem ud af ovnen og servér dem med rabarberkompotten.
Kvarksoufflé med rabarberkompot
Ingredienser
6
personer
-
Kompot
- 500 g rabarber
- 50 g sukker
- 50 ml æblejuice
- 1 tsk. stivelse
- 1 - 2 tsk. rosenvand
-
- fedtstof
- 2 æg
- 50 g flormelis
- 0,5 tsk. stødt kardemomme
- 200 g kvark
Forberedelse
Næringsindhold pr. portion
Kcal
136
Protein (g)
7
Kulhydrat (g)
20
Fedt (g)
2