Kransekage med mandler

Kransekage med mandler image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

20 stk.
    • 1,5   - 2   æggehvider
    • 200   g marcipan hjemmelavet
    • 50   g mørk chokolade 80%
    • 20   mandler

Forberedelse

    Pisk æggehviderne let sammen. Tilsæt marcipanmassen og rør det sammen til en blød dej. Hvis du har tid, så sæt massen i køleskabet i 2 timer. Del massen i 20 stykker og lav de kransekageforme og figurer, du vil. Pynt med smuttede mandler, du trykker ned i kagerne. Bag dem i ovnen i 8-10 min. ved 180 grader. De skal være let gyldne. Hold øje med dem - ingen ovne bager helt ens. Sæt dem til afkøling og dyp dem til slut i chokoladen, som du smelter over vandbad. TipsDu kan lave kransekagestykkerne større eller mindre end angivet. Eller du kan forme dem i ringe, som kan stables. Kransekagen fungerer også som et godt måltid før/efter træning eller som mellemmåltid.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann