Super frisk. Til Lidl Pris
Koldskål med ananas og karamelliseret hvid chokolade

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet
Kokkelandsholdet
Lidl har taget kokkehuen på og indgået et samarbejde med Danmarks knivskarpe Kokkelandshold! Lidl og Kokkelandsholdet vil i samarbejde få danskerne tilbage i køkkenet, så der kan komme god hjemmelavet mad på bordet ude i de danske køkkener. Opskrifterne er udviklet med henblik på at give inspiration og ideer til, hvordan man bruger nogle af Danmarks mange lækre råvarer.

Ingredienser

ananaser ananas1
kærnemælk kærnemælk500 g g
tykmælk tykmælk500 g g
vaniljesukker vaniljesukker1 tsk. tsk.
æggeblommer æggeblomme
(pasteuriserede)
4 stk. stk.
sukker sukker150 g g
citroner citron
(økologisk)
1
hvid chokolade hvid chokolade200 g g
olivenolie olivenolie1 dl dl

Koldskål med ananas og karamelliseret hvid chokolade

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

30 min
(4)

Opskriften

Fordel den hvide chokolade i et jævnt lag på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Bag chokoladen ved 150 °C i ca. 12-13 minutter.

Skær toppen og bunden af ananassen, og skræl den. Vask spækbrættet og kniven. Skær siderne af ananassen, og kassér stokken. Skær nu halvdelen af siderne i skiver à 3-4 mm. Tag to ananasskiver ad gangen, og skær disse yderligere 3-4 mm på langs. Drej ananasstavene, og skær dem i små tern.

Tag chokoladen ud af ovnen, og lad den køle af.

Kom æggeblommer, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Pisk godt sammen. Tilsæt kærnemælk og tykmælk, og rør det hele sammen til en homogen masse. Riv skallen fra 1 hel citron i koldskålen, og tilsæt citronsaft. Rør rundt, og smag til. Koldskålen må ikke blive for syrlig, da den også tilsættes ananas.

Sæt koldskålen på køl.

Fjern chokoladen fra bagepladen, og hak den groft.

Kom ca. 1,5 spsk. ananas i en dyb skål, og tilføj de store stykker chokolade. Rør i koldskålen, og hæld den i skålen ved siden af ananasternene og den hvide chokolade. Top med små dråber af olivenolie.