Super frisk. Til Lidl Pris
Opskrift på Kødfri kødsauce og kartoffelmos fra Lidl

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

500 g g champignoner champignon
2 gulerødder gulerod
1 løg løg
2 porrer porre
2 fed fed hvidløg hvidløg
2 stilke stilk bladselleri bladselleri
2 spsk. spsk. olivenolie olivenolie
720 ml ml tomatsauce tomatsauce
1 terninger terning grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon
1 spsk. spsk. tørret basilikum tørret basilikum
1 spsk. spsk. paprikaer paprika

Kartoffelmos

700 g g kartofler kartoffel
0,5 blomkål blomkål
50 g g smør smør
Salt og peber Salt og peber
1 dl dl mælk mælk
(ca.)

Kødfri kødsauce og kartoffelmos

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

50 min
(16)

Sådan gør du

Skær champignon i mindre stykker, og hak dem helt fint med en stor kniv eller i en foodprocessor. De skal hakkes grundigt, så stykkerne ikke er større end riskorn. Hak resten af grøntsagerne på samme måde. Varm olie i en tykbundet gryde, og steg champignons i mindst 5 minutter til al væde er fordampet, og svampene tager farve. Tilsæt resten af de finthakkede grøntsager, og lad det svitse i 5-8 minutter. Rør i gryden jævnligt.

Tilsæt tomatsauce, bouillonterning og krydderier, og lad saucen simre, mens du laver kartoffelmos. Bliver saucen for tør, kan du tilsætte en smule vand fra kartoflerne.

Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne, og del blomkål i mindre buketter. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartofler og blomkål med smørret. Kom den lune mælk i mosen, og pisk den grundigt igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Topping: fx parmesanost, cherrytomater i kvarte, vendt med lidt peber og salt og friske krydderurter