Super frisk. Til Lidl Pris
Opskrift på Kødfri kødsauce og kartoffelmos fra Lidl

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

champignoner champignon500 g g
gulerødder gulerod2
løg løg1
porrer porre2
hvidløg hvidløg2 fed fed
bladselleri bladselleri2 stængler stængel
olivenolie olivenolie2 spsk. spsk.
tomatsauce tomatsauce720 ml ml
grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon1 terninger terning
tørret basilikum tørret basilikum1 spsk. spsk.
paprika paprika1 spsk. spsk.

Kartoffelmos

kartofler kartoffel700 g g
blomkål blomkål0,5
smør smør50 g g
Salt og peber Salt og peber
mælk mælk
(ca.)
1 dl dl

Kødfri kødsauce og kartoffelmos

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

50 min
(34)

Opskriften

  1. Skær champignon i mindre stykker, og hak dem helt fint med en stor kniv eller i en foodprocessor. De skal hakkes grundigt, så stykkerne ikke er større end riskorn.
  2. Hak resten af grøntsagerne på samme måde.
  3. Varm olie i en tykbundet gryde, og steg champignons i mindst 5 minutter til al væde er fordampet, og svampene tager farve.
  4. Tilsæt resten af de finthakkede grøntsager, og lad det svitse i 5-8 minutter. Rør i gryden jævnligt.
  5. Tilsæt tomatsauce, bouillonterning og krydderier, og lad saucen simre, mens du laver kartoffelmos. Bliver saucen for tør, kan du tilsætte en smule vand fra kartoflerne.

Kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne, og del blomkål i mindre buketter.
  2. Kog dem møre i usaltet vand.
  3. Hæld vandet fra, og mos kartofler og blomkål med smørret.
  4. Kom den lune mælk i mosen, og pisk den grundigt igennem.
  5. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Topping: fx parmesanost, cherrytomater i kvarte, vendt med lidt peber og salt og friske krydderurter