Risengrød:
Klassisk risalamande
Ingredienser
-
Risengrød
- 100 ml vand
- 1 l mælk
- 1 stang vaniljestang
- 1 tsk. kanel
- 90 g sukker
- 3 g salt
- 200 g grødris
-
Risalamande
- 1 kg risengrød
- 7 dl fløde
- 100 g mandelsplitter
- 40 g flormelis
Forberedelse
Skrab kornene ud af vaniljen, og kog derefter resten af massen op.
Tilsæt derefter ris, og lad det koge igennem.
Rør omhyggeligt og jævnligt i gryden med en grydeske eller lignende, så mælken ikke sætter sig i bunden.
Når risene er ved at være møre, lægges låget på gryden. Lad risene trække færdig i gryden.
Afkøl risene helt, og gem risengrøden, til du skal lave risalamanden.
Risalamande:
Varm ovnen op til 150 grader.
Spred mandelsplitterne ud på en bageblade, og rist mandlerne i ca. 12 min, eller til de er let brune/gyldne.
Lad dem køle ned og gem.
Pisk fløden til en let og luftig flødeskum. Den må endelig ikke piskes for meget.
Vend ca. 1/3 af den piskede fløde i risengrøden med en grydeske eller lignende. Vend risene forsigtigt rundt, og tilsæt derefter resten af flødeskummen.
Vend nu sigtet flormelis og splitterne med.
Server med kirsebærsauce eller karamelsauce.