
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser
Risengrød
vand vand | 100 ml ml | ||
mælk mælk | 1 l l | ||
vaniljestænger vaniljestang | 1 stænger stang | ||
kanel kanel | 1 tsk. tsk. | ||
sukker sukker | 90 g g | ||
salt salt | 3 g g | ||
grødris grødris | 200 g g |
Risalamande
risengrød risengrød | 1 kg kg | ||
fløde fløde | 7 dl dl | ||
mandelsplitter mandelsplitter | 100 g g | ||
flormelis flormelis | 40 g g |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteKlassisk risalamande
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Risengrød:
Skrab kornene ud af vaniljen, og kog derefter resten af massen op.
Tilsæt derefter ris, og lad det koge igennem.
Rør omhyggeligt og jævnligt i gryden med en grydeske eller lignende, så mælken ikke sætter sig i bunden.
Når risene er ved at være møre, lægges låget på gryden. Lad risene trække færdig i gryden.
Afkøl risene helt, og gem risengrøden, til du skal lave risalamanden.
Risalamande:
Varm ovnen op til 150 grader.
Spred mandelsplitterne ud på en bageblade, og rist mandlerne i ca. 12 min, eller til de er let brune/gyldne.
Lad dem køle ned og gem.
Pisk fløden til en let og luftig flødeskum. Den må endelig ikke piskes for meget.
Vend ca. 1/3 af den piskede fløde i risengrøden med en grydeske eller lignende. Vend risene forsigtigt rundt, og tilsæt derefter resten af flødeskummen.
Vend nu sigtet flormelis og splitterne med.
Server med kirsebærsauce eller karamelsauce.