
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser
Risengrød
vand vand | 100 ml ml | |
mælk mælk | 1 l l | |
vaniljestænger vaniljestang | 1 stænger stang | |
kanel kanel | 1 tsk. tsk. | |
sukker sukker | 90 g g | |
salt salt | 3 g g | |
grødris grødris | 200 g g |
Risalamande
risengrød risengrød | 1 kg kg | |
fløde fløde | 7 dl dl | |
mandelsplitter mandelsplitter | 100 g g | |
flormelis flormelis | 40 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKlassisk risalamande
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Risengrød:
Skrab kornene ud af vaniljen, og kog derefter resten af massen op.
Tilsæt derefter ris, og lad det koge igennem.
Rør omhyggeligt og jævnligt i gryden med en grydeske eller lignende, så mælken ikke sætter sig i bunden.
Når risene er ved at være møre, lægges låget på gryden. Lad risene trække færdig i gryden.
Afkøl risene helt, og gem risengrøden, til du skal lave risalamanden.
Risalamande:
Varm ovnen op til 150 grader.
Spred mandelsplitterne ud på en bageblade, og rist mandlerne i ca. 12 min, eller til de er let brune/gyldne.
Lad dem køle ned og gem.
Pisk fløden til en let og luftig flødeskum. Den må endelig ikke piskes for meget.
Vend ca. 1/3 af den piskede fløde i risengrøden med en grydeske eller lignende. Vend risene forsigtigt rundt, og tilsæt derefter resten af flødeskummen.
Vend nu sigtet flormelis og splitterne med.
Server med kirsebærsauce eller karamelsauce.