Klassisk risalamande

kokkelandsholdet - masterclass
kokkelandsholdet - masterclass
Klassisk risalamande image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 4 t

Ingredienser

4 personer
  • Risengrød

    • 100   ml vand
    • 1   l mælk
    • 1   stang vaniljestang
    • 1   tsk. kanel
    • 90   g sukker
    • 3   g salt
    • 200   g grødris
  • Risalamande

    • 1   kg risengrød
    • 7   dl fløde
    • 100   g mandelsplitter
    • 40   g flormelis

Forberedelse

    Risengrød:

    Skrab kornene ud af vaniljen, og kog derefter resten af massen op.

    Tilsæt derefter ris, og lad det koge igennem.

    Rør omhyggeligt og jævnligt i gryden med en grydeske eller lignende, så mælken ikke sætter sig i bunden.

    Når risene er ved at være møre, lægges låget på gryden. Lad risene trække færdig i gryden.

    Afkøl risene helt, og gem risengrøden, til du skal lave risalamanden.

    Risalamande:

    Varm ovnen op til 150 grader.

    Spred mandelsplitterne ud på en bageblade, og rist mandlerne i ca. 12 min, eller til de er let brune/gyldne.

    Lad dem køle ned og gem.

    Pisk fløden til en let og luftig flødeskum. Den må endelig ikke piskes for meget.

    Vend ca. 1/3 af den piskede fløde i risengrøden med en grydeske eller lignende. Vend risene forsigtigt rundt, og tilsæt derefter resten af flødeskummen.

    Vend nu sigtet flormelis og splitterne med.

    Server med kirsebærsauce eller karamelsauce.