Super frisk. Til Lidl Pris
Klassisk blomkaalsgratin Lidl

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

1 blomkål blomkål
100 g g smør smør
130 g g hvedemel hvedemel
5 dl dl letmælk letmælk
3 æg æg
muskatnødder muskatnød
75 g g rasp rasp
smør smør
(til smøring af fad)
50 g g revet ost revet ost
salt salt
peber peber

Klassisk blomkålsgratin

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

55 min
(26)

Sådan gør du

Del blomkål i buketter, og kog dem ca. 3 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte eller et dørslag. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør det sammen til en smørbolle. Varm mælken op, og pisk sammen med smørbollen til det bliver en tyk, hvid sauce, der skal simre i 10 minutter, inden du lader den køle let af, til den er lun.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive, og rør blommerne ud i den lune sauce. Smag saucen til med muskatnød, salt og peber, og vend de stiftpiskede æggehvider i.

Smør et ildfast fad med høje kanter med smør, og drys med rasp, så indersiden er helt dækket, og raspen hænger fast i smørret. Kom lidt sauce i bunden, og fordel de let kogte blomkålsbuketter i fadet. Hæld resten af saucen over, og drys med revet ost og rasp.

Bag gratinen i en 180 °C forvarmet ovn i ca. 45 minutter til overfladen er gylden.