
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
blomkål blomkål | 1 | |
smør smør | 100 g g | |
hvedemel hvedemel | 130 g g | |
letmælk letmælk | 5 dl dl | |
æg æg | 3 | |
muskatnødder muskatnød | ||
rasp rasp | 75 g g | |
smør
smør (til smøring af fad) | ||
revet ost revet ost | 50 g g | |
salt salt | ||
peber peber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKlassisk blomkålsgratin
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
- Del blomkål i buketter, og kog dem ca. 3 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte eller et dørslag.
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør det sammen til en smørbolle.
- Varm mælken op, og pisk sammen med smørbollen til det bliver en tyk, hvid sauce, der skal simre i 10 minutter, inden du lader den køle let af, til den er lun.
- Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive, og rør blommerne ud i den lune sauce.
- Smag saucen til med muskatnød, salt og peber, og vend de stiftpiskede æggehvider i.
- Smør et ildfast fad med høje kanter med smør, og drys med rasp, så indersiden er helt dækket, og raspen hænger fast i smørret.
- Kom lidt sauce i bunden, og fordel de let kogte blomkålsbuketter i fadet. Hæld resten af saucen over, og drys med revet ost og rasp.
- Bag gratinen i en 180 °C forvarmet ovn i ca. 45 minutter til overfladen er gylden.