
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
blomkål blomkål | 1 | ||
smør smør | 100 g g | ||
hvedemel hvedemel | 130 g g | ||
letmælk letmælk | 5 dl dl | ||
æg æg | 3 | ||
muskatnødder muskatnød | |||
rasp rasp | 75 g g | ||
smør
smør (til smøring af fad) | |||
revet ost revet ost | 50 g g | ||
salt salt | |||
peber peber |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteKlassisk blomkålsgratin
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
- Del blomkål i buketter, og kog dem ca. 3 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte eller et dørslag.
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør det sammen til en smørbolle.
- Varm mælken op, og pisk sammen med smørbollen til det bliver en tyk, hvid sauce, der skal simre i 10 minutter, inden du lader den køle let af, til den er lun.
- Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive, og rør blommerne ud i den lune sauce.
- Smag saucen til med muskatnød, salt og peber, og vend de stiftpiskede æggehvider i.
- Smør et ildfast fad med høje kanter med smør, og drys med rasp, så indersiden er helt dækket, og raspen hænger fast i smørret.
- Kom lidt sauce i bunden, og fordel de let kogte blomkålsbuketter i fadet. Hæld resten af saucen over, og drys med revet ost og rasp.
- Bag gratinen i en 180 °C forvarmet ovn i ca. 45 minutter til overfladen er gylden.